Forårsruller

ForårsrullerFriske forårsruller er en helt anden oplevelse end dem der kan købes fra frost. De smager godt, er hurtige og lave… og også ret sjove når først man lige får styr på hvordan de rulles.

Opskriften kan varieres i det uendelige, da det jo reelt bare er en friturestegt beholder til mad.

Forårsrullerne kan godt fryses inden de bliver friturestegt, men de smager altså bedt når de er helt friske.

/Dann

Ingredienser – sammenkogt fyld

  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk soyasovs
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 300 gram hakket oksekød
  • 3 cm ingefær
  • 1 frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • Stegekombo

Ingredienser – øvrigt fyld

  • 125 gram glasnudler
  • 1 bakke bønnespirer (150 gram)
  • Olie til friturestegning
  • 1 pakke frossen ”plader” til forårsruller

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i fine små stænger (juliene)
  2. Skræl ingefæren og riv den
  3. Vask og rens chilien. Skær den herefter i små stykker
  4. Skræl hvidløget og pres det sammen med ingefæren
  5. Skræl løget og skær det i stykker
  6. Varm en gryde op til mellem høj (7/9) varme
  7. Kom lidt stegekombo eller olie i bunden af gryden
  8. Svits først kødet (evt af flere omgange) og sæt det til side
  9. Skru ned på mellem (5/9) varme og kom de skårne grøntsager i gryden
  10. Når grøntsagerne er blevet stegt i 4-5 minutter tilsættes de øvrige ingredienser til fyldet
  11. Lad det simre i 15 minutter
  12. Lad nu det varme fyld køle godt ned (så er det nemmere at rulle forårsrullerne)
  13. Kog nudlerne til de er parate og si dem
  14. Skyl bønnespirene
  15. Rul nu forårsrullerne med fyldet, bønnespirerene og nogle nudler i midten
  16. Frituresteges i ca. 4 minutter i en forvarmet friture med 180 grader
  17. Forårsrullerne er nu klar og skal serveres straks.
  18. Velbekomme!