Baguettes er min yndlingsbrød, når det kommer til hvidt brød. Men denne variation af en baguette er min klare favorit og et af de bedste, brød jeg kender.
Det smager groft, let og knaser på en og samme tid. Det er et brød der kan spises uden noget, med smør eller til mad.
/Dann
Ingredienser
- 1,8 gram tørgær
- 1 spsk hvedesurdej
- 213 gram lunken vand
- 213 gram hvedemel
- 100 gram rugmel
- 110 gram grahamsmel
- 323 gram hvedemel
- 13 gram salt
- 2 gram tørgær
- 333 gram lunken vand
- Drys til brød (se separat opskrift)
Fremgangsmåde
- Kom 213 gram lunken vand op i en skål
- Opløs 1,8 gram tørgær i vandet
- Opløs surdejen i vandet
- Lad det hvile i 5 minutter
- Bland 213 gram hvedemel i skålen og rør godt rundt
- Stil det til at hvile ved stuetemperatur i minimum 12 timer
- Bland 2 gram tørgær samt 333 gram lunken vand i skålen og rør godt rundt
- Lad det hvile i 5 minutter
- Bland resten af melet i skålen og rør godt rundt
- Lad dejen stå i 15 minutter
- Drys saltet ud over dejen
- Vend dejen rundt i skålen hvert 10. minut i en time
- Kom skålen med dejen i køleskabet i ca. 12 timer
- Hæld dejen ud på et let melet bord
- Del dejen i fire lige stor stykker
- Lad dejen hvile i 15 minutter
- Forbered en bageplade med bagepapir (eller en form til flutes drysset med rismel for at undgå det brænder fast)
- Hæld ”drys til brød” ud på bordet, så baguettesene kan rulles i det
- Form til baguettes i samme længde som bagepladen
- Rul den enkelte baguettes i ”drys til brød”
- Placer baguettesene på bagepladen
- Lad dem hæve under dække i 1½ time
- Skær et passende mønster i baguettesene (langs længden men med lidt overlap). Det skal være ½-1 cm dybt
- Bag dem 23 minutter i en forvarmet ovn på 250 grader. Sprøjt 15 gange med en vandforstøver ind i ovnen
- Sæt baguettesene til at køle af i minimum 5 minutter, inden de serveres
- Baguettesene er nu klar
- Velbekomme!