Indrømmet. Det er nørdet at lave sit eget smør, så smagen bliver helt perfekt.
Det kan på ingen måde betale sig, så det er kun noget vi gør, når vi har lyst til virkelig at give den gas i køkkenet.
Brug kun kræfter på det når smørret serveres, og ikke når det indgår i madlavningen i øvrigt.
/Dann
Ingredienser
- Kærnemælk og syrnet fløde 1:10
- 1/2 L fløde (10:1 af kernemælk)
- ½ dl kærnemælk
- (1,2 pct) salt (se opskrift)
Fremgangsmåde
- Kom fløde og kærnemælk op i en skål
- Pisk det godt sammen (uden det skummer)
- Kom låg på skålen og lad den stå ved stuetemperatur i 24-36 timer
- Fløden er nu syrnet
- Pisk med en elpisker i ca. tyve minutter på højeste hastighed. Først laves flødeskum, men efter lidt tid skiller det og efter endnu mere tid begynder smørklumperne at samles
- Hæld væden (vallen) fra
- Kom smørret over i en skål med isvand og pres det godt sammen, så det sidste af vallen kommer fra
- Lad smørret dryppe af i en si
- Kom smørret over i en kold skål
- Tilsæt saltet (1,2 pct af vægten) i skålen med smørret
- Ælt saltet godt ind i dejen
- Smørret er nu klar til at blive formet i husholdningsfilm, eller hvad der ønskes
- Smørret skal i køleskabet i minimum 3 timer, inden det er klar
- Velbekomme!