Fedtebrød er uden sidestykke Lenes absolut favorit julesmåkage. Den er et must blandt kagedåserne.
Den er overraskende hurtig at lave sammenlignet med andre småkager og så smager den faktisk også godt.
/Dann
Ingredienser – fedtebrød
- 200 gram smør
- 125 gram kokosmel
- 125 gram sukker
- 200 gram mel
- 2 knivspids hjortetakssalt
Ingredienser – glasuren
- 225 gram flormelis
- 3 spsk vand
Fremgangsmåde
- Forbered kokosmel og sukker i en dyb tallerken
- Bland mel og hjortetakssalt i en skål
- Blødgør smørret ved at lade det stå ved stuetemperatur
- Forbered to bageplader med bagepapir
- Smuldr nu smørret ud i skålen med mel og hjortetakssalt
- Tilsæt sukker og kokosmel
- Ælt det hele godt sammen
- Del dejen i 7 stykker
- Rul hvert stykke ud til en pølse lidt tykkere end en tommelfinger
- Læg hver ”pølse” på bagepladen
- Tryk pølsen flad så den er lidt under 1/2 cm i højden
- Bag stængerne i 10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
- Bland glasuren mens den første plade er i ovnen
- Efter pladen er færdig placeres stængerne på en bagerist og der smøres glasur ud over toppen af dem med en kniv
- Lad nu stængerne køle helt af
- Skær stængerne ud i små stykker, så de bliver til småkager
- Fedtebrødene er nu klar til at blive spist
- Velbekomme!