Kethcup er en favorit til en masse ting . Hjemmelavet bliver den kun endnu bedre.
Den er nem at lave, smager godt, kan varieres i det uendelige og kan holde sig på køl. Kort sagt, det er en vinder til specielle lejligheder.
/Dann
Ingredienser
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 knivspids karry
- 40 gram rørsukker
- 500 gram tomater (jeg bruger typisk cherry tomater)
- ½ dl æbleeddike
- 1 grønt æble
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg
- 1 stjerneanis
- 3 nelliker
Fremgangsmåde
- Skræl æblet og skær det i stykker
- Skyl tomaterne og skær dem i store stykker
- Varm en kasserolle op til mellem (4/9) varme
- Sauter løgene kort
- Tilsæt stjerneanis, nelliker og sukker
- Lad det stå i et par minutter under omrøring
- Kom alle de øvrige ingredienser i kasserollen
- Skru ned på lav (2½/9) varme
- Lad kasserollen stå og småsimre i 1½-2 timer under jævnlig omrøring. Konsistensen skal blive som en kompot
- Fisk stjerneanis og nelliker op af gryden
- Blend indholdet af gryden
- Lad det køle ned
- Ketchuppen er nu klar til at komme i en beholder og blive spist
- Velbekomme!