Rodfrugter er en klassisk ingrediens i efteråret og om vinteren. Den kan bruges til et utal af ting. Her bliver den brugt til en dejlig cremet og smuk vintersuppe med rodfrugter.
Suppen gør sig rigtig godt med ristet baconstykker drysset over og godt groft brød til.
/Dann
Ingredienser
- 1,5 kg rodfrugter
- 1 L vand
- 2 bouillon terninger, kylling
- 1 hvidløg
- 2 store løg
- 2 spsk eddike
- 1/4 L fløde
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 spsk stegekombo eller olie
- 200 gram bacon stykker
Fremgangsmåde
- Rens og skræl rodfrugterne
- Skær rodfrugterne i mellemstore stykker og stil dem til side
- Skræl og hak løg og hvidløg
- Varm en gryde op til mellemhøj (6/9) varme
- Kom stegekomboen op i gryden
- Svits løgene i ca. 5 minutter til de bliver gennemsigtige
- Kom hvidløg op i gryden
- Tilsæt nu rodfrugterne og lad dem stege med i ca. 10 minutter
- Kom nu bouillon terninger og vand op i gryden
- Når gryden koger skrues ned på lav (3/9) varme, og gryden sættes til at simre i minimum 1 time
- Brug en staublender og blend hele indholdet af gryden til en ensartet konsistens
- Tilsæt nu eddike, fløde, salt og peber
- Sluk nu for varmen
- Svits bacon stykkerne på en separat pande
- Når bacon stykkerne er færdige drysses de i suppen
- Suppen er nu klar og kan serveres
- Velbekomme!