Rodfrugtsuppe

RodfrugtsuppeRodfrugter er en klassisk ingrediens i efteråret og om vinteren. Den kan bruges til et utal af ting. Her bliver den brugt til en dejlig cremet og smuk vintersuppe med rodfrugter.

Suppen gør sig rigtig godt med ristet baconstykker drysset over og godt groft brød til.

/Dann

Ingredienser

  • 1,5 kg rodfrugter
  • 1 L vand
  • 2 bouillon terninger, kylling
  • 1 hvidløg
  • 2 store løg
  • 2 spsk eddike
  • 1/4 L fløde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 spsk stegekombo eller olie
  • 200 gram bacon stykker

Fremgangsmåde

  1. Rens og skræl rodfrugterne
  2. Skær rodfrugterne i mellemstore stykker og stil dem til side
  3. Skræl og hak løg og hvidløg
  4. Varm en gryde op til mellemhøj (6/9) varme
  5. Kom stegekomboen op i gryden
  6. Svits løgene i ca. 5 minutter til de bliver gennemsigtige
  7. Kom hvidløg op i gryden
  8. Tilsæt nu rodfrugterne og lad dem stege med i ca. 10 minutter
  9. Kom nu bouillon terninger og vand op i gryden
  10. Når gryden koger skrues ned på lav (3/9) varme, og gryden sættes til at simre i minimum 1 time
  11. Brug en staublender og blend hele indholdet af gryden til en ensartet konsistens
  12. Tilsæt nu eddike, fløde, salt og peber
  13. Sluk nu for varmen
  14. Svits bacon stykkerne på en separat pande
  15. Når bacon stykkerne er færdige drysses de i suppen
  16. Suppen er nu klar og kan serveres
  17. Velbekomme!