Tomatsuppe er en af de bedste supper, vi kender. Denne bisque version har en dejlig smag og så kan den fryses ned undervejs i processen, så den er hurtig at lave på en hverdag.
/Dann
Ingredienser
- 2 løg (175 gram)
- 1 stang selleri (100 gram)
- 2 gulerødder (80 gram)
- ½ tsk salt
- 1 kinesisk hvidløg
- 350 ml mørk kalvefond
- 2 ds hakkede tomater (a 400 gram)
- 1 tsk paprika
- 1½ tsk sukker
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 5 spsk ris
- 2 1/4 dl fløde
- 1 spsk stegekombo eller olie
Fremgangsmåde
- Skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder
- Rens og hak selleri
- Varm en gryde op til mellem (4/9) varme
- Kom stegekombo i bunden af gryden
- Kom salt, løg, selleri og gulerødder op i gryden og lad det stege under omrøring til løgene bliver gennemsigtige (6-7 minutter)
- Tilsæt hvidløget og lad det stege med i 1 minut
- Kom fond, tomat, paprika, peber og sukker op i gryden
- Rør godt rundt og vent til det simrer
- Tilsæt risene og rør godt rundt
- Lad retten simre i minimum en time
- Brug en staublender til at blende suppen til den får en ensartet konsistens og er helt “flydende”
- Suppen kan nu eventuelt fryses ned inden fløden tilsættes. Der er ca. 1200 gram suppe pt
- Tilsæt fløden og rør godt rundt
- Lad suppen simre i yderligere 10 minutter under jævnlig omrøring
- Smag til med salt, peber, sukker og eventuelt lidt eddike
- Suppen er nu klar
- Velbekomme!