Jødekager er en super god småkage, der også ser rigtig pæn ud. Den gør sig rigtig godt sammen med andre julesmåkager, da den ser flot ud på et fad.
/Dann
Ingredienser – kager
- 375 gram hvedemel
- 175 gram smør
- 125 gram sukker
- 1/2 tsk hjortetakssal
- 1 æg
Ingredienser – drys
- 15 gram hakkede mandler
- 1½ spsk sukker
- 1/2 spsk kanel
- 1 æggehvide
Fremgangsmåde
- Kom melet op i en skål
- Tilsæt hjortetakssaltet og bland godt
- Kom smørret op oven på melet og lad det være et stykke tid til det er blødt
- Smuldr nu smørret godt ind i melet
- Ælt sukkeret ind i dejen
- Slå ægget ud i skålen og ælt det hele godt sammen
- Forbered tre bageplader med bagepapir
- Rul nu dejen ud til ca. 3-4 mm tykkelse
- Stik kagerne ud med et lille glas eller en form og flyt dem over på bagepladerne (gentag trin 8-9 indtil der ikke er mere dej)
- Smut og hak mandlerne, hvis de ikke er købt hakkede
- Bland de hakkede mandler, sukker og kanel i en lille skål
- Pensl nu alle småkagerne med æggehviden
- Drys drysset ud over småkagerne
- Småkagerne er nu klar til at blive bagt
- Småkagerne bages i midten af en forvarmet ovn på 200 grader i 12 minutter
- Sæt dem på en bagerist, så de kan køle helt af
- Småkagerne er nu klar til at blive spist.
- Velbekomme!