Salt er en fantastisk til at fremhæve smagen i mad. Et blødkogt æg uden salt er bare ikke det samme.
Skal saltet have et ekstra pift, så kan det anbefales at bruge urtesalt. Dog kun som ”drys” og ikke direkte i retterne (da de er spild, her kan de enkelte ingredienser bare kommes i direkte).
Alle urter kan naturligvis bruges, men her er brugt timian, da det smager himmelsk med friske tomater.
/Dann
Ingredienser
- 10 gram (1 dl) friske timian blade
- 1 dl groft salt
Fremgangsmåde
- Pil timianbladene fra stænglen
- Kom salt og timian op i en minihakker
- Kør minihakkeren et øjeblik, så ingredienserne blendes lidt og bliver blandet godt
- Forbered nu en bageplade med bagepapir
- Spred det blandede salt og timian ud på bagepladen i et jævnt lag
- Bag saltet i en forvarmet ovn på 75 grader i en time
- Lad urtesaltet køle af
- Kom saltet i minihakkeren og kør det lidt for at få en mere fin konsistens
- Urtesaltet er nu klart og kan hældes i en lufttæt beholder
- Velbekomme