Yoghurt er en hurtig lille mellemret, eller en god ingrediens i rigtig mange forskellige retter. Hos os er det en hurtig ret der kan stille den lille sult eller bruges til et lave noget helt tredje med. Vi bruger det eksempelvis i tzaziki eller når vi laver yoghurt-is.
Indrømmet, det er meget nemmer at købe yoghurt end det er at lave det selv, men specielt sammen med Signe er det lidt sjovt at lave det selv, så det er *vores* yoghurt. Det her er en hel standard opskrift uden nogle specielle smage eller kulturerer tilsat.
Det tager en dags tid at lave, men kræver meget lidt arbejdsindsats.
/Dann
Ingredienser
- 1 L sødmælk
- 1 dl yoghurt naturel
Fremgangsmåde
- Kom mælken i en gryde
- Varm den roligt op ved middelvarme til den bliver 85 grader
- Køl den ned til 42 grader
- Bland yoghurten i mælken
- Kom låg på gryden
- Stil den nu et sted hvor den kan holde temperaturen på ca. 41 grader i 6 timer (hos os er det i ovnen med lampen tændt og lågen lukket)
- Efter 6 timer tjekkes konsistensen. Hvis den er tilfredsstillende kommes yoghurten på køl
- Efter nedkøling er yoghurten klar til spisning. Hos os giver det ca. 925 gram yoghurt, når processen er slut
- Velbekomme!