Jeg er stor tilhænger af det salte køkken. Skal jeg vælge mellem chokolade eller chips, så er chips min klare favorit. Rigtig ofte vil jeg gerne have dip til mine chips, men når jeg laver mine chips selv er jeg mest til at spise dem friske. Indtil nu er det blevet til chips på en pande, en ovn og i en microbølgeovn (ja det kan man faktisk godt). Denne gang er turen kommer til at lave dem i en fritøse.
Resultatet af at bruge en friture blev super godt, og der blev hurtigt eksperimenteret lidt. Det endte derfor med nedenstående opskrift på en kombination af chips (i klassisk form) og sticks (formet i små stykker ala tændstikker). Det kan klart anbefales, og er helt sikkert noget vi kommer til at lave fremadrettet, når vi har fritøsen fremme herhjemme.
De smager godt, er vanedannene og nemme at lave.
/Dann
Ingredienser – 1 portion
- 1 stor bagekartoffel
- ½ tsk salt
- evt. øvrige krydderier efter smag
Fremgangsmåde
- Varm fritøsen op til 190 grader
- Tag kurven fra fritøsen op, så den ikke rammer olien
- Skræl kartoflen
- Med en kartoffelskræller med og uden juliene skæres tynde skiver direkte ned i kurven
- Gentag indtil kartoflen er helt brugt
- Kom nu det hele ned i firturegryden
- Rør løbende rundt med en gaffel af rustfrit stål
- Efter 2,5 minutter tages de op af olien
- Dryp dem kort af
- Vend chips og Sticks ud i en dyb tallerken eller en skål
- Drys salt og eventuelt krydderier over
- Vend kartoflerne rundt i tallerknen eller skålen
- Serveres og spises straks
- Velbekomme!