Jeg er rigtig glad for hasselback kartofler og er også rigtig glad for flødekartofler. Da jeg derfor så et billede af en kombination af de to, var jeg helt solgt. Det måtte prøves, og efter et par gange fandt jeg frem til en rigtig god overskrift, der består af sprøde kartofler på toppen og flødesovs i bunden. Det smager vildt godt, og er faktisk ret nemt at lave.
Det kan klart anbefales og er allerede en fast del af vores madplan herhjemme.
/Dann
Ingredienser
- 1,5 kg kartofler
- 2,5 dl fløde
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1/4 tsk muskatnød
- 40 gram parmasan
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne
- Riv kartoflerne på et mandolinjern til små skiver på 0,75 mm i tykkelse
- Kom fløden op i en skål
- Riv parmasanen ned i fløden
- Kom salt, peber og muskatnød ned i fløden og bland rundt
- Kom kartoflerne ned i skålen og vend dem rundt
- Find et ildfast fad
- Kartoflerne stables i et fad på højkant, så de står op. Undgå at komme ens størrelse kartofler ved siden af hinanden. Herved fås der en overflade, der kan blive sprød.
- Hæld det sidste sauce fra skålen ned over kartoflerne til det er lidt under kanten af det ildfaste fad
- Bag kartoflerne i en time ved 200 grader i en forvarmet ovn. De sidste 10 minutter skal være med varmluft. Der kan eventuelt bruges folie over kartoflerne de første 30 minutter, hvis overfladen bliver for mørk
- Kartoflerne er nu klar til servering
- Velbekomme!