Supper er en fast del af vores madplanlægning herhjemme. Den klassiske tomatsuppe herhjemme er hurtig og nem. I løbet af de seneste måneder er den blevet suppleret med en tomatsuppe, der får tilført en masse smag fra hjemmelavet mørk kyllingefond. Det bringer smagen til et helt nyt niveau. Resultatet er en helt fantastisk kraftig velsmagende suppe.
Denne suppe er blevet en fast del af vores madplanlægning og med fond i fryseren er den hurtig at lave, selvom der skal være 1½ time fra start til spisetid. Smager i øvrigt fantastisk med et rigtig godt groft brød til. Vi er alle tre rigtig glade for suppen herhjemme. Den kan anbefales.
/Dann
Ingredienser
- 2 almindelige løg
- 2 gulerødder
- 1½ fed hvidløg
- ½-1 tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ tsk paprika
- 70 gram tomatkoncentrat
- 1 ds (400 ml) flåede tomater
- ½ spsk eddike
- 400 ml. mørk kyllingefond
- lidt fedtstof til at stege i
Fremgangsmåde
- Skræl og hak løget
- Skærl og skær gulerødderne i fine stykker
- Skræl hvidløget og skær det i små stykker
- Blend de flåede tomater
- Varm en mellemstor gryde op til mellem høj (6/9) varme
- Kom fedtstoffet i gryden
- Svits gulerødder og løg i 3-4 minutter
- Kom tomatkonentratet i gryden og “brænd det af” i et minuts tid
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser
- Skru ned på lav (2/9) varme
- Lad suppen simre i minmum en time
- Retten er nu klar
- Velbekomme!