Ris bruges ofte hjemme hos os, men for et stykke tid siden så jeg en opskrift, der kombinerede grøntsager og yoghurt i en ret. Det virkede rigtig spændende og mindede om noget, jeg engang havde fået på en restaurant. Det var derfor noget, der hurtigt blev prøvet, og efter et par forsøg med ingredienser og krydderier er det endt med en super god ret, der kan bruges som enten tilbehør, frokost eller en let aftensmad.
Retten er nem at lave, smager godt og er allerede blevet en del af vores madplanlægning herhjemme.
/Dann
Ingredienser
- 1 gulerod
- ½ agurk
- 4 cm frisk ingefær
- 1 tsk salt
- ½ tsk stødt peber
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk gule sennepsfrø
- 300 gram (3 dl) yoghurt
- 1 tsk limesaft
- 2½ dl vand
- 1½ dl ris
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Varm en gryde op med 2½ dl vand under låg
- Tilsæt salt og ris i vandet, når det koger
- Sæt gryden under låg på lav (2½/9) varme i 12 minutter
- Sluk for varmen og lad gryden køle af (tager ca. 30 min)
- Skræl og riv guleroden ned i en skål
- Vask og riv agurken ned i skålen
- Skræl og riv ingefæren ned i skålen
- Varm en pande op til mellem varme
- Rist sennepsfrøene i 2 minutter
- Bland sennepsfrø, spidskommen, salt, yoghurt og limesaft i skålen
- Rør godt rundt
- Når risene har fået stuetemperatur, skal det hele blandes sammen
- Retten er nu færdig
- Velbekomme!