Coleslaw

ColeslawEn helt klassisk salat til en god burger er coleslaw. Den smager rigtig godt og er super nem at lave. Den største ulempe for os er, at vi ikke kan bruge et helt hvidkål ad gangen, og endnu ikke er blevet super kreative med kål, så det ender i enten forårsruller, en wok eller noget helt tredje. Det virker dog OK, og selve colwslaw salaten smager jo fantastisk.

Lene er rigtig glad for den, og det er en af de salater, som Signe spiser mest af.

Nedenfor er vores helt klassiske og super nemme opskrift, som vi har som et element i vores madplanlægning.

/Dann

 

Ingredienser

  • 1/3 hoved hvidkål (ca. 200 gram)
  • 4 mellem gulerødder (200 gram når revet)
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl cream fraice
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt peber
  • 1½ tsk eddike

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødderne og skær toppen af dem
  2. Fjern bladene fra hvidkålen og skyl dem godt
  3. Tør hvidkålen (eventuelt med en salatslynge)
  4. Riv gulerødderne på et rivehjern
  5. Kom de revne gulerødder op i en skål
  6. Snit hvidkålen fint
  7. Kom hvidkålen op i skålen
  8. Bland de øvrige ingredienser sammen i en seperat skål
  9. Bland saucen over i skålen med grøntsagerne
  10. Rør godt rundt
  11. Sæt coleslawen til at hvile i køleskabet i minimum en time
  12. Coleslawen er nu klar
  13. Velbekomme!