Vi er begyndt at spise en del suppe herhjemme sammenlignet med, hvad vi tidligere har gjort. En dag havde jeg lyst til suppe, men havde ikke lige alle ingredienserne til en af de opskrifter, der var her på hjemmesiden. Heldigvis havde jeg noget vindaloo koncentrart i fryseren, og det måtte der da kunne laves en suppe ud af… og det kunne der. Det er en helt fantastisk krydret, varm og fyldig suppe.
Det blev en suppe, som vi alle rigtig godt kan lide og som vi har lavet en del gange siden. Den er super hurtig at lave og når vindaloo koncentratet fryses ned og er lavet på forhånd, ja så tager det under en time at lave suppen.
Suppen er med nudler. Det kan være hjemmelavet eller købte. Typisk laver vi den med hjemmelavede, men det behøver det på ingen måder at være. Vi foretrækker, at det er flade nudler, men det behøver det heller ikke at være. Det er ikke afgørende for smagen.
/dann
Ingredienser – suppen
- ½ vindaloo koncentrart blanding
- 1 terning hønsebouillon
- 1 løg
- 1 stilk selleri
- 1 gulerod
- 1 fed hvidløg
- 1 frisk rød chili
- 1 spsk olie
- 3 spsk fiskesauce
- 2 tsk sukker
- 1 l vand
- 1 kyllingbryst
- 100 gram flade nudler (evt. hjemmelavet af 150 gram mel kørt ned til 7 i tykkelse på en pastamaskine)
Fremgangsmåde – suppen
- Lav vindaloo koncentratet
- Skræl og hak løget
- Vask og hak sellerien
- Skræl og hak guleroden
- Vask og skær chilien i små cirkler
- Skræl og hak hvidløget fint
- Skær kyllingbrystet op i mindre aflange stykker
- Varm en gryde op på mellem varme
- Tilsæt olien til gryden
- Svits gulerod, selleri og løg i 3 minutter
- Tilsæt hvidløg og chili.
- Rør godt rundt i 1 minut
- Tilsæt vindaloo koncentratet og rør godt rundt
- Efter 3 minutter tilsættes bouillonterning, vand, fiskesauc og sukker
- Lad det koge op og skru derefter ned på lav (2/9) varme
- Fjern skummet fra overfladen med en ske
- Lad suppen simre i 30 minutter
- Tilsæt kyllingstykkerne
- Lad det simre i yderligere 15 minutter
- Tilsæt nudlerne og rør godt rundt
- Lad det simre i 5-10 minutter til nudlerne er klar
- Suppen serveres straks
- Velbekomme!
Ingredienser – Vindaloo koncentrat
- 1 spsk korianderfrø
- ½ spsk kardemomme kapsler
- 1 tsk peberkorn
- 1 tsk hele nelliker
- 1 spsk chiliflager
- 3 stk kanelstænger
- 2 tsk fennikel frø
- 1 tsk kommen
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk sennepspulver
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk salt
- 3 cm ingefær
- 2 store fed hvidløg
- 1½ dl eddike
- 4 spsk olie
Fremgangsmåde – Vindaloo koncentrat
- Find en minihakker eller lignende frem
- Skræl og riv ingefæren
- Skræl og pres hvidløget
- Kom hvidløg, ingefær, eddike, salt, gurkemeje, olie samt sennepspulver i skålen fra minihakkeren. Rør godt rundt
- Rist de øvrige krydderier (nelliker, peber, koriander, kanel, fennikel, kommen, spidskommen, kardemomme, chili) på en pande i ca. 5 minutter ved mellem (4/9) varme
- Kom de ristede krydderier op i en krydderikværn
- Kværn dem til en fin krydderiblanding
- Kom de kværnede krydderier op i minihakkeren
- Blend blandingen i et par minutter
- Blandingen er nu klar og kan fryses ned eller bruges direkte