Ikke alt for længe efter jeg opdagede det gode ved at lave en suppe med vindaloo karry, tænkte jeg, der også måtte være muligheder med en nuddelsuppe og penang-karry…. og det var lige, hvad der var. Det blev en super god og stærk suppe med oksekød, som vi har lavet en masse gange siden.
Penang karry pastaen kan laves i forvejen og kommes i fryseren. På den måde tager det under en time at lave denne suppe. I hvert tilfælde hvis det er med købte (eller hjemmelavet og så tørret) nudler.
Alle hos os kan godt lide suppen, selvom Signe synes, at den er lidt stærk.
/Dann
Ingredienser
- 150 gram penang karry pasta (halvdelen)
- 1 l vand
- 165 gram kokosmælk
- 2 tsk sukker
- 2 spsk fiskesauce
- 1 terning okseboulion
- 1 gulerod
- 1 grøn peberfrugt
- 1 stængel bladeselleri
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 300 gram oksekød
- 1 spsk olie
- 100 gram flade nudler (evt. hjemmelavet af 150 gram mel kørt ned til 7 i tykkelse på en pastamaskine)
Fremgangsmåde
- Lav penang karry pasta
- Skær oksekødet i stykker
- Vask og hak peberfrugten i stykker
- Vask og hak bladselleriet i stykker
- Skræl og hak gulerodden i stykker
- Skræl og hak hvidløg samt løg
- Varm en gryde op på høj (8/9) varme
- Tilsæt olien til gryden
- Svits, selleri, løg, gulerod og peberfrugt
- Efter et minut tilsættes hvidløget
- Svits kødet til det er brunet
- Tilsæt penang karry pastaen og svits den med
- Skru ned på mellem varme
- Tilsæt de øvrige ingredienser (på nær nudler)
- Kog suppen op
- Skum eventuelt suppen
- Skru ned på lav (2/9) varme
- lad suppen simre i 30 minutter
- Tilsæt nudlerne
- Lad suppen simre videre i 15 minutter
- Suppen er nu klar til servering
- Velbekomme!
Ingredienser – Penang karry-pasta
- 2 stk citrongræs
- 3 tørrede chili (Capsicum annuum)
- 7 små skarlotteløg
- 5 kinesiske hvidløg
- Skallen af en halv økologisk citron
- 3 cm galangalrod
- 1 bundt frisk koriander
- 2 spsk jordnødder (uristede og usaltede peanuts)
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk spidskommenfrø
- 1½ dl vand
Fremgangsmåde – Penang karry-pasta
- Riv de tørrede chili’er over i to stykker og kom dem op i en skål med vand
- Vent nu minimum 40 minutter på at chili’erne bliver bløde
- Klargør en foodprocesser
- Rist jordnødderne og fjern skallen
- Rist peberkorn, korrianderfrø og spidskommenfrø på en pande ved middel varme i 4 minutter
- Kværn krydderierne i en krydderikværn
- Skræl (skær skrællen væk) galangal rodden og skær den ud i små stykker
- Skræl hvidløgene og skær dem i mindre stykker
- Vask og skær den friske koriander i mindre stykker
- Skræl skalotteløgene og skær dem i mindre stykker
- Fjern det yderste af citrongræsset, slå på bunden så smagen frigøres og skær dem over i små stykker (husk at det kun er “bunden”, der skal med)
- Riv skallen af den halve citron
- Hæld vandet fra chili’erne
- Kom det hele (inkl vandet fra ingredienslisten) i foodprocessoren
- Kør det i ca. 3 minutter til det er en “pasta” (tilsæt eventuelt mere vand hvis nødvendigt)
- Alt i alt giver dette for mig 190-300 gram karrypasta. Det kan fryses ned, hvis nødvendigt.