Pasta med pesto er en klassiker, men at kombinere det med en salgs kartoffelmos virkede meget underligt på mig. Det var dog kun indtil jeg smagte det. Det er en fantastisk smagfuld og mættende ret at lave og spise. Den har hurtigt indfundet sig i vores faste madplan herhjemme.
Typisk laver vi retten som en vegetarret, men den kan nemt krydres med noget bacon eller lignende for at give den endnu mere smag.
/Dann
Ingredienser
- 3 bagekartofler
- 100 gram durum hvedemel
- 100 gram hvedemel
- 2 æg
- 1 spsk olivenolie
- 200 gram pesto
- 1/2 spsk salt
- evt. bacon
Fremgangsmåde
- Bland de to slags mel i en skål
- Slå æggene ud i skålen
- Hæld olivenolien ned i skålen
- Pisk æggemassen sammen og bland det ind i melet
- Ælt melet først i skålen og efterfølgende på et bord
- Sæt den æltede pastadej til at hvile i 30 minutter
- Kom bagekartoflerne i en ovn på 200 grader i 70 minutter
- Efter pastadejen har hvilet i 30 minutter køres den på en pastamaskine til tykkelse 6
- Lad pastapladerne hvile indtil kartoflerne kommer ud af ovnen
- Gør en gryde klar med kogende vand og salt
- Steg eventuelt noget bacon, hvis det skal med i retten
- Lav pastapladerne til den ønskede pasta på maskinen
- Kog pastaen
- Mens pastaen koger tages kartoflerne ud af ovnen
- Skær kartoflerne over på midten
- Brug en ske til at tage “indholdet” fra kartoflen over i en skål
- Hæld pesteoen over i samme skål
- Mos det hele sammen
- Den færdige pasta blandes i og der vendes godt rundt
- Bland nu eventuelt bacon i retten
- Retten serveres med det samme
- Velbekomme!
Hej.
Super god opskrift. Havde aldrig hørt om de to sammensætninger før, men da jeg er vild med begge dele hver for sig, var det jo værd at prøve. Og det smagte bare rigtig godt. Og var rigtig mættende. Jeg valgte dog tilføje små selvkrydrede kylling-stykker i retten, hvilket passede rigtig godt sammen med resten.
Mvh. Malene
Hej Malene,
Jeg er rigtig glad for at du kan li de. Super god idé med kylling-stykkerne. Det vil jeg prøve næste gang jeg laver den.
vh
Dann