Egentlig bruger vi meget sjældent ristede løg, men for et stykke tid siden havde vi inviteret til en brunch, hvor vi havde behov for ristede løg. Det mest naturlige for mig var derfor at lave dem selv (jeg vil gerne prøve at lave det meste fra bunden). Det viste sig at være utrolig nemt. Siden har vi lavet ristede løg et par gange. Hvis vi skal bruge det igen som tilbehør til en ret, vil jeg dog lave det dagen før, da det tager alt for meget tid at lave sammen med alt muligt andet.
Der er dog ingen tvivl om at ristede løg fremover er en fast del af vores repotiare af hjemmelavede ingredienser.
/Dann
Ingredienser
- 1 løg
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk salt
- Masser af olie
Fremgangsmåde
- Skræl løget
- Hak løget i mindre stykker
- Vend løgstykkerne i hvedemelet
- Ryst løgstykkerne i en si for at få det overflødige mel til at falde fra
- Fyld en pande eller en gryde op med olie i en passende højde, så løgene kan ligge nede i olien
- Varm olien op til høj varme
- Kom løgene i og lad dem friturestege til de bliver brune og væsken er forsvundet fra løgene. Tiden afhænger meget af varmen. For mig tager det mellem 20 og 40 minutter. Hvis der bruges mange løg, skal det gøres af flere omgange
- Brug en hulske til at tage løgene op af panden med
- Lad løgene dryppe af på noget køkkenrulle
- Drys løgene med saltet
- Kom løgene op i en skål eller i et glas, hvor de kan holde sig et par uger
- Velbekomme!