Karrysuppe med gulerod og lime

Karrysuppe med gulerod og limeVi er efterhånden blevet glade for supper herhjemme. Supper skal mest optimalt serveres med godt brød til og eventuelt også med lidt fyld i. For os er det også vigtigt, at der er noget smag i suppen. Derfor var vi også begge ret begejstret for denne suppe. da vi prøvede den første gang. Det er en rigtig vintersuppe med karry, gulerod, løg ingefær og andre rigtig gode ting.

Suppen har hurtigt fundet sin vej ind i vores madplan. Den smager godt, er nem at lave og så er der en masse gode ting i den. Lige som vi kan lide det.

/Dann

Ingredienser

  • ½ kg gulerødder
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1½ spsk limesaft
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt korriander
  • 1 liter vand
  • 2 grøntsags boulion terninger

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv gulerødderne
  2. Skræl og hak løget
  3. Skræl og hak hvidløgene
  4. Skræl og riv ingefæren
  5. Varm en gryde op til middelhøj (6/9) varme
  6. Svits karry og den stødte korriander i ca. 1½ minut
  7. Kom løg, hvidløg og gulerod i gryden og rør godt rundt
  8. Efter tre minutter blandes boulionterningerne i
  9. Tilsæt nu 1 liter vand og lad den koge op
  10. Skru ned på (3/9) varme og lad retten simre i 30 minutter
  11. Blend suppen (eventuelt ad flere omgange)
  12. Lad suppen simre videre til den skal serveres
  13. Straks inden servering blandes limesaften i
  14. Suppen er nu klar til servering
  15. Velbekomme!