En mandag i Esbjerg

Signe foran togDen første hverdag i påskeferien startede relativt sent. Signe vågnede først 0730. Signe og jeg var alene hjemme, idet Lene var på arbejde. Dagen startede med at Signe gik ind til mig i “mors og fars seng”. Her legede vi lidt “gæt et dyr”. Det er en leg, hvor en af os siger en masse ting om et dyr, og den anden skal gætte, hvad det er. Eksempelvis: Det er et dyr, det har fire ben, det har en hale, det kan godt lide mennesker, det siger vuf osv. osv…

Efter vi havde hygget lidt mindede jeg Signe om, hvad planen var for i dag: Vi skulle på tur til Esbjerg. Her skulle vi besøge mors arbejde og ikke mindst i badeland. Da Signe først lige havde tænkt over det, så var hun nærmest allerede på vej ud af døren. Det er længe siden jeg har oplevet hende spise morgenmad og tage tøj på så hurtigt. Hun var klar ude ved bilen, nærmest inden jeg havde fået tøj på.

Turen startede med at vi tog bilen til Skanderborg Station. Herfra tog vi toget og kørte til Fredericia. Signe glædede sig til at køre i tog. Efter vi fandt vores pladser i toget var Signe super god til at sidde stille og tale med mig hele turen. Jeg havde ærlig talt forventet, at det ville blive til en del løben frem og tilbage i toget, når turen nu varede en times tid. Men der var ingen problemer. Vi legede gæt et dyr, vi talte om turen vi var på, det vi skulle opleve og alle de ting, vi kørte forbi. Lige pludseligt var vi i Fredericia og det var tid til at stå af.

Vi vinkede behørigt farvel til toget, inden vi gik ned i forhallen på banegården. Der var nemlig 30 minutter til det næste tog, vi skulle med. Vi købte noget tyggegummi i en butik og hyggede os ellers med at løbe lidt rundt, kigge på tingene på banegården og ellers bare snakke.

Efter 20 minutter gik vi hen for at finde toget, vi skulle med. Da det kom gik vi straks ombord og gik lidt frem og tilbage for at finde en plads. Her fandt vi et sted at sidde, hvor der også var lidt andre børn og en hund. Signe snakkede rigtig fint med de andre, der dog stod af i Vejen, så resten af turen måtte Signe nøjes med far. Det var helt tydeligt, at Signe nu glædede sig rigtig meget til at besøges mors arbejde og hun spurgte konstant om, hvornår vi var i Esbjerg.

Da toget endelig ankom til endestationen (Esbjerg) gik vi ud af toget, gennem banegården og afsted mod at finde Lenes arbejde. Efter ca. 15 minutters gang var vi fremme. Signe var noget træt af den lange gå tur, men hun var også utrolig spændt på at se mors arbejde. Da vi kom ind på rådhuset kiggede hun sig lidt omkring og vi spurgte efter mor i receptionen. Vi blev vist op af en trappe og ringede så til Lene for at spørge om vej. Vi gik ned af en gang og pludselig kunne vi se mor!

Signe var meget begejstret for at se mors kontor. Hun mødte en masse mennesker. En af dem gav hende også lidt slik. Hun fik lov til at tegne en tegning på mors kontor og hun fik den store rundvisning, så hun kunne se det HELE. Midt i rundturen var det også tid til at spise lidt. Vi gik derfor i kantinen for at få noget at spise. Signe kunne ikke helt finde noget hun kunne lide, men så var kantinedamen så sød at lave en rugbrød med det pålæg, Signe allerhelst ville have. Hun følte sig meget speciel!

Besøget på Lenes arbejde nærmede sig sin afslutning. Nu skulle vi videre til næste stop i Esbjerg. Her havde vi aftalt, at Signe og jeg måtte låne bilen og tage den en tur til et badeland. Det lå kun 5 minutters kørsel væk, men vi mente at det nok var for langt at gå for Signe, der allerede var træt. Vi lånte derfor bilen og kørte i badeland: Danmarks Svømmestadion.

Badeland var lige efter Signes hoved. Vi var i vandet i næsten fire timer. Der blev leget, svømmet, hoppet og alt hvad der ellers hører sig til. I løbet af dagen fandt Signe en pige ved navn Naja, som var fem år. Hun var super sjov at lege med, så i ca. to timer var de uadskillelige  Da klokken havde passeret fire og det var tid til at hente mor igen, måtte vi vende næsen mod omklædningsrummet. Det havde været super hyggeligt i badelandet og vi vinkede pænt farvel, da vi tog derfra.

Fra badelandet gik turen ned for at hente mor. Her besluttede vi os for at gøre endnu en af de ting, Signe havde ønsket sig: Vi tog på restaurant  Helt konkret gik turen til Jensens Bøfhus, hvor vi fik noget godt mad og Signe fik en kæmpe portion is til dessert. Efter en hyggelig aftensmad, gik turen hjem igen.

Vi fandt bilen og begyndte den lange tur hjemad. Signe holdt sig vågen hele vejen. Vi kom hjem omkring 20:30, hvorefter det var direkte i seng for Signe. Vi afslutter altid en dag med at spørge, hvad det bedste ved dagen har været. Hun havde meget meget svært ved at vælge hvad det var, men hun endte med at sige hele turen 🙂

Påskeferien er startet godt, og for mig er den startet med en masse “alene tid” med Signe, hvor vi har kunnet hygge og snakke sammen. Det er fantastisk at mærke, hvordan hun er blevet så stor, så hun faktisk er hyggeligt selskab. Jeg glæder mig til resten af ferien.

/Dann