Signe sørger selv for toiletpapir

En ny toiletrulleHvad gør man, når der ikke er mere toiletpapir på rullen? Ja det er da ganske simpelt, man henter selvfølgelig en ny rulle. Det er en selvfølge for os voksne, og er nu også blevet det for Signe.

For en måneds tid siden opdagede jeg, at Signe rodede i et skab. Jeg spurgte, hvad hun lavede og hun fortalte stille og roligt, at hun hentede toiletpapir. “Nå, gad vide hvor det skal rulles ud henne” tænkte jeg straks, men mine bekymringer blev gjort til skamme. Signe tog toiletrullen og gik ovenpå med den. Her satte hun den fint på holderen efter hun behørigt havde fjernet den tomme rulle, foldet den sammen og smidt den i skraldespanden.

Jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne. Kæben må have hængt ned til gulvet. Signe gik bare forbi mig og bemærkede ikke, at hun havde gjort noget specielt. Vi har aldrig bedt Signe om at skifte toiletrullen og vi har heller aldrig fortalt hende, hvor de nye ruller ligger. Hun må have opfanget, hvordan vi har gjort og så kopieret det. For hende var det helt naturligt og noget hun har gjort en del gange siden. Et par gange har vi “fanget” hende i at bruge en del mere toiletpapir end nødvendigt for at få lov til at skifte rullen. Hun beder ikke om ros eller opmuntring, men synes det er er fedt at skifte rullen.

Dette lille eksempel er et udtryk for en ting med Signe, der sker mere og mere i øjeblikket. Hun begynder at rydde op efter sig selv, hun tager af bordet, hun dækker bord og mange af tingene gør hun, uden vi beder om det. Det er sjovt at se, hvordan hun i løbet af de sidste par måneder er begyndt at tage en masse nye ting til sig på denne måde. Jeg glæder mig bare til at se, hvad det næste bliver.

/Dann