Den sidste måneds tid har et fast punkt i vores madplan været “tøm skabet”. En eller to dage om ugen har jeg forsøgt at bruge af de ingredienser, vi allerede havde i skabet. Dette ganske simpelt for at få lidt bedre plads til andre ting i skabet.
En af de retter dette er blevet til er bønner i tomat. Det har taget et par forsøg at ramme en super god opskrift. Den er til gengæld rigtig god. Den har en kraftig smag, den mætter godt og den er overraskende nem at lave. Serveres den med brød til er det helt fantastisk god hverdagsmad.
Retten er uden tvivl en fast del af vores madplan, da både Lene og Signe også rigtig godt kan lide det.
/Dann
Ingredienser
- 200 gram pinto bønner
- 2 løg
- 1 hvidløg
- ½ ds tomatpure
- gulerødder
- 1 ds tomat
- ½ l vand
- 1 grøntsagsbolion
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 spsk timian
- 1 laurebærblad
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 1 spsk eddike
Fremgangsmåde
- Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand i køleskabet i mindst 12 timer
- Skyl bønnerne og kom dem over i en gryde
- Fyld rigeligt med vand i gryden
- Tilsæt også et laurebærblad
- Kog bønnerne i minimum en time
- Dræn bønnerne og fjern laurbærbladet
- Blend tomaterne
- Skræl og hak løg og hvidløg
- Skræl guleroden og skær dem i firkanter af ca. 4x4x4 mm størrelse
- Varm en sautepande op til middelhøj (7/9) varme
- Kom olien op i panden
- Svits løg og gulerod i ca. 3 minutter
- Kom hvidløg i panden
- Tilsæt tomatpure til panden og “brænd det af” i ca. 1 minut
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser (inklusiv bønnerne) og rør godt rundt
- Lad retten simre på lav varme (3/9) i minimum 45 minutter, men gerne længere til det får en mere tyk konsistens
- Retten serveres straks
- Velbekomme!