Fastelavn

Signe er en fe til fastelavn 2013Fastelavn er en ganske særlig tid. Det er nemlig tid til at skulle klædes ud. Tid til at slå på en tønde. Tid til at få slik. Ja kort sagt er det en tid man glæder sig helt fantastisk meget til, når man er fire år.

Signe havde selv valgt det tøj, hun skulle have på. Det valgte hun to uger før fastelavn. Her var hun med Lene inde i en legetøjsbutik for at kigge på udklædningstøj. Lige siden den dag har det været meget tydligt for hende, at det snart var fastelavn. Hun gik dagligt og talte om at det snart var fastelavn og ikke mindst at hun skulle være fe. Hun glædede sig meget til at skulle klædes ud (hun måtte først få tøjet på til fastelavn).

Fastelavn var for Signe en fredag. Det var den dag, hvor der skulle slås katten af tønden i børnehaven. Da jeg hentede hende dagen før (om torsdagen) viste hun mig rundt i børnehaven for, at jeg kunne se de flotte tønder og ikke mindst, hvordan hun havde været med til at dekorere dem. Der var fine tegninger og mønstre på alle tønderne. Børnehaven havde i øvrigt lavet forskellige tønder til de forskellige aldersgrupper. Nogen var af pap og nogen var af træ af forskellig tykkelse. På den måde kunne børne opnå at slå tønderne ned – uanset alder.

Torsdag aften snakkede Signe ikke om andet end den forestående fastelavn og hun hjalp også med at gøre tøjet klar til dagen efter. Da det blev fredag morgen var Signe klar. Jeg har aldrig før eller siden oplevet, hvordan hun kom så hurtigt op af sengen, ned til morgenmaden og ikke mindst, hvordan hun hurtigt fik sit tøj på. Der var ingen tvivl om, at hun glædede sig meget til fastelavn. Hun var mere begejstret end hun var til juleaften (hvilket sikkert skyldes, at hun er blevet lidt større og bedre forstår det).

I børnehaven var der masser af princesser, spidermans og alt muligt andet godt. Det var fantastisk at se. De voksne havde også klædt sig ud til stor morskab for børnene. Da jeg hentede Signe var det helt tydeligt, at hun havde haft en fantastisk dag. Hun fortalte hele aftnen om, hvordan den enkelte var klædt ud, hvad der var inde i tønderne (mandariner, rosiner og konfetti) og genrelt bare, at hun havde haft en fantastisk dag.

Fastelavn fortsatte for os om søndagen, da Signe skulle til en traditionsrig tøndeslagning på nabovejen. Her har vi slået katten af tønden, siden Signe kom til verdnen. Det er faktisk en fra Signes mødregruppe, der holder det for hele kvarteret. En super hyggelig tradition.

Alt i alt har det været en fantastisk fastelavn i år. Signe glæder sig allerede til næste år.

/Dann

P.S. Her er lidt billeder fra fastelavn 2013: