Lene er helt pjattet med satay. Jeg er endnu ikke helt nået til at afprøve den ret herhjemme, men som en form for opvarmning, har jeg eksperimenteret lidt med peanutbutter og kokosmælk. De eksperimenter har ledt til denne opskrift med kyllingbryst, kokosmælk, chili og meget andet godt. Retten er utrolig simpel at lave og så kan en del af den endda laves i forvejen, så det går endnu hurtigere.
Signe kan godt lide retten og Lene er helt pjattet med den. Det er helt sikkert en fast del af vores madplanlægning fremadrettet.
/Dann
Ingredienser
- 3 cm stykke frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
- 1 frisk rød chili
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk gurkemeje
- 1½ spsk vand
- ½ terning hønsebouillon
- Et bundt koriander (kan erstattes af 1 tsk stødt koriander)
- 2 kyllingbryster
- 2 store spsk peanutbutter
- 1 knivspids stødt sort peber
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- 1 ds (400 ml) kokosmælk
Fremgangsmåde
- Skræl ingefæren og hak den fint
- Skyl og hak chilien fint
- Skærl og hak hvidløget fint
- Vask den friske koriander og skær den i mindre stykker
- Kom ingefær, chili, hvidløg, gurkemeje, halvdelen af korianderen, salt, peber og vandet op i en minihakker
- Blend blandingen indtil den får en passende konsistens (den behøver ikke blive helt “blød”)
- Stil nu krydderblandingen til side (eventuelt i køleskabet til dagen efter)
- Skær kyllingbrysterne ud i stykker af ca. 2×2 cm
- Varm en pande op til middelvarme (6/9)
- Kom olien på panden
- Steg kyllingstykkerne på panden i 2. 3 minutter
- Tilsæt krydderblandingen på panden og rør godt rundt
- Efter et par minutter tilsættes peanutbutter, og der røres godt rundt
- Tilsæt bouillonterningen ved at smuldre den over panden
- Hæld kokosmælken på panden
- Lad det simre i 20 minutter ved lav varme (2½/9)
- Bland den friske koriander i retten (hvis der bruges stødt koriander springes dette skridt over)
- Retten er nu klar til servering
- Velbekomme!