I den seneste weekend var der tid til at prøve noget nyt brød. Denne gang skulle det være brød med ekstra ting i dejen. Typisk når jeg laver brød, så er det melet, hævningen og bagningen der står for alt smagen. Denne gang skulle der lidt mere til. Inspireret af en opskrift fra en bog og lidt søgen på nettet, så endte det med at jeg skulle lave brød med ost og chili. Når jeg alligevel var igang med eksperimenterne, så besluttede jeg mig for også at prøve en alternativ form til brødet. Det skulle nemlig skæres i så det fik huller.
Brødet var super nemt at lave, og tog ikke lang tid i forhold til, hvad det normalt tager, når jeg laver brød. Det var selvfølgelig ikke en overraskelse, da gær i store mængder kan gøre meget. Men at det smagte af så relativt meget grundet de ekstra ting i dejen var en overraskelse.
Smagen af brødet var fantastisk, og formen gjorde, at det var nemt at brække små stykker af, som kunne spises af os alle tre. Det var et stort hit både inden, under og efter maden for os alle tre. Det er et brød der hermed kommer på vores madplan som tilbehør til aftensmaden eller som et godt brød til en tapas-tallerken.
/Dann
Ingredienser
- 40 gram gær
- 30 gram sukker
- 6 dl vand
- 1 kg mel
- 2 spsk salt
- 200 gram ost (gerne gouda eller cheddar)
- 1 spsk paprika
- 1 frisk rød chili
Fremgangsmåde
- Kom vand, sukker og gær i en skål
- Bland ingredienserne til det er helt opløst,og lad det stå i ti minutter
- Bland mel i skålen og rør det rundt så det hele er “vådt”
- Lad blandingen hvile i 20 minutter
- Skyl og hak chilien i små stykker
- Bland salt, paprika, ost og chili i dejen
- Ælt dejen i 5-10 minutter
- Stil den til at hæve tildækket i ca. 60 minutter til dobbeltstørrelse
- Del dejen i to (eller fire, hvis brødene skal være mindre) stykker
- Rul dejen ud i aflange rektangler (må gerne have en spids)
- Forbered to bageplader med bagepapir
- Skær slidser gennem dejen fra lidt før toppen til lidt før bunden
- Kom brødene over på bagepladerne. Træk eventuelt lidt i dejen så hullerne bliver tydelige at se
- Lad brødene hæve tildækket i en time
- Bag dem i 25 minutter i en forvarmet ovn på 220 grader
- Brødene skal køle af i mindst 10 minutter
- Velbekomme!
Det ser spændende ud. Jeg er ved at kigge på bagning. Det kunne da godt være at jeg skulle prøve det her