Vi har et stykke tid været glade for en lang række forskellige variationer af risotto.Derfor var det nærliggende også at prøve at lave risotto af perlebyg: bygotto. Som sagt så gjort. Efter et par forsøg har vi fundet den rigtige fremgangsmåde til at få et godt resultat. Vi er alle ret vilde med det herhjemme. Selvom det er noget andet end en klassisk risotto, så kan jeg faktisk bedre lide bygotto, da der er lidt mere “bid” i den end en klassisk risotto.
Dette er helt sikkert en ret, som kommer til at være en fast del af vores madplan herhjemme.
/Dann
Ingredienser
- 1 tsk tørret basilikum
- 1½ spsk tørret timian
- 1 spsk citronkoncentrat
- 2 tsk stødt peber
- 2 kylingfilet
- 2 terninger med hønsekødsboulion
- 1,2 L vand
- 2 dl hvidvin
- 200 gram perlebyg
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peber
- 2 gullerødder
- 50 gram smør
- 30-40 gram parmasanost
Fremgangsmåde
- Skræl og hak løgene fint
- Skyl og hak den røde peber
- Skræl og hak hvidløget fint
- Skræl og hak gullerødderne i små terne
- Del smøret i to lige store dele
- Riv parmasanosten og lig det til side sammen med den ene del af smørret
- Skær kyllingen i stykker
- Kom vandet og boulionterningerne o pi en gryde og bring det langsomt i kog på svag varme
- Varm en pande op på høj varme og tilsæt smøret
- Svits hurtigt løg og hvidløg
- Kom perlebyggen på og svits den med
- Efter ca. 2 minutter tilsættes kyllingstykkerne og de svitses med
- Efter yderligere ca. 2 minutter tilsættes hvidvinen samt boulionnen fra gryden
- Rør godt rundt og tilsæt gullerødderne og eventuelt den røde peberfrugt (hvis det skal være mere “knasende”, så kan den i stedet tilsættes til sidst
- Lad de simre under omrøring indtil væsken er næsten kogt væk – tager ca. 40 minutter
- Sluk for varmen når væsken næsten er kogt væk
- Rør nu parmasanosten og det resterende smør i retten og lad den hvile i 2-3 minuter
- Retten serveres straks
- Velbekomme!