1. juledag

1. juledag har altid været en “hjemmehyggedag” for Dann. Den tradition vil han meget gerne videreføre i vores familie, så i dag har den stået på hygge hele dagen. Selvom Signe først kom i seng omkring 23:15 juleaften, så vågnede hun stadig omkring klokken 6 i morges. Dagen startede som den plejer med, at hun kommer ind i vores seng. Her plejer vi at bruge lidt tid på at snakke og lege med lidt med hende, mens vi alle tre vågner helt op.

Det var dog hurtigt overstået i går, da hun godt vidste, hvad der ventede nedenunder: gaverne. Straks da en af os nævnte om vi skulle nedenunder, så var hun klar. Plysbamsen og sutten blev pænt lagt ind i sengen (som de skal når man er klar til dagen) og vi begav os nedenunder.

Her gik vi straks i gang med at pakke nogle af Signes gaver ud. De var selvfølgelig blevet pakket ud af gavepapiret juleaften, men i dag skulle vi niveauet længere ind: ind til legetøjet, der var i kasserne.

Omkring klokken 8 var vi kommet til en fjernstyret mariehøne, som Signe fik i julegave. Dann havde ellers sikret sig ved at købe diverse batterier til at have herhjemme, men et firkantet 9 V batteri havde vi alligevel ikke fået købt. Da det var en vigtig ingrediens i fjernbetjeningen, ja så måtte Dann ud af døren og af sted for at finde et batteri. Heldigvis har KIWI, også i julen, nogle helt fantastiske åbningstider. Det var derfor en smal sag at køre til Stilling og tilbage igen. Dann var ikke vildt imponeret over at skulle hjemmefra, da det ikke rigtig er en del af hans 1. juledag tradition… men som han sagde “det er vist lidt vigtigere, at Signe får en hjemmedag med alt hendes legetøj”.

Straks Dann kom hjem blev mariehønen prøvekørt og det varede ikke længe, inden hun havde regnet ud at fjernbetjeningen faktisk styrede den.

Vi har alle fået nogle rigtig gode gave, og i Signes tilfælde har hun også fået rigtig mange af slagsen. Faktisk har hun fået så mange, at vi ikke har nået at pakke dem alle ud endnu, men det regner vi med at klare i morgen. I løbet af dagen var der dog tid til at pakke alle de forskellige slags smykker Signe havde fået ud (så hun kan lege med dem), vi fik pakket hendes nye togbane i Duplo ud og vi fik pakket hendes dukkehus i Duplo ud.

Togbanen var hun bange for første gang Dann satte toget til at køre, men relativt hurtigt derefter blev hun mere modig, indtil hun om aftnen selv legede løs med hele sættet. Dukkehuset har også været et stort hit. Der er blevet leget rigtig meget med en masse små Duplo mennesker, der har skulle gynge, sove og spise. Signe har også lavet en ny indretning i huset, da det åbenbart var bedre at forældrene sov på første salg og børnene i stuen.

I løbet af dagen har der også været tid til, at vi (voksne) har kigget på vores gaver. Dann har specielt fået læst i en bog om bagning, som han har fået i julegave. Lene brugte sin tid på at kigge på alle hendes mange flotte gaver.

Vi har alle haft en rigtig hyggelig hjemmedag, hvor der har været tid til at kigge på vores fine nye gaver. Signe har hygget sig rigtig meget med alle hendes nye ting, og hun har slet ikke givet udtryk for, at hun gerne ville sove – på trods af at hun har været enormt træt hele dagen. Det eneste tegn på, at hun var træt har været at hun ikke har spist særlig meget. Da der også skal “jules” i morgen, så har vi lagt hende i seng allerede 18:30 i dag, så vi håber at hun er lidt mere udhvilet, når hun vågner i morgen klokken 6.

Det er altså en hyggelig tradition at være hjemme 1. juledag.

/Lene & Dann

Isenkram – mest ønsker

Pizzasten

Isterningbakke

Kælk til Signe

2 thoughts on “1. juledag

  1. Lyder som en rigtig hyggelig tradition. Vi ryddede vist mest bare op imens Freya legede.

    Jeg samlede også lige Freyas trækøkken fra Ikea. Det er tæt på den sværeste samling af noget fra Ikea i meget lang tid (hvis man ser bort fra juletræ og fod!!)!!

    God jul til jer alle tre, fra os i Hasle

Der er lukket for kommentarer.