Til Signes fødselsdag skulle jeg lave en masse forskellige mad. En af tingene havde jeg besluttet skulle være grissini. Signe er helt vild med saltstænger, så jeg tænkte om ikke hun også ville være vild med grissini. Det var hun heldigvis. Jeg lavede to slags. En med salt og oregano og en uden noget ekstra på. Det var dem uden noget ekstra som Signe fik, og hun var rigtig glad for dem. Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi laver dem. Heldigvis tager det heller ikke særligt lang tid at lave dem, og de smager lige som de skal.
/Dann
Ingredienser – ca. 20 stk.
- 25 gram gær / 6 gram tørgær
- 2½ dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 6 dl hvedemel
- 2 tsk salt
- Drys: her salt i flager samt tørret oregano
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i vandet
- Tilsæt olivenolien
- Bland mel og salt i en skål
- Hæld vand og gær op til melet i skålen
- Ælt dejen i ca. 5 minutter
- Lad den hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse
- Skær dejen ud i to lige store stykker
- Rul hvert stykke ud til et kvadrat af ca. 1½ cm tykkelse
- Skær hvert kvardrat ud i et passende antal stænger
- Rul de enkelte stænger i hånden og sno dem gerne et par gange
- Placer hver grisini på en bageplade
- Pensel hver grisini med vand
- Drys med det ønskede krydderi
- Lad dem hæve i 20 minutter, mens ovnen varmer op
- Bag dem ved 200 grader i 20 minutter
- De kan serveres straks
- Velbekomme!