Efter gårdagens ret med rosmarin i en kartoffelrösti, så var det i dag tid til at lave lidt mere hverdagsmad, men hvor vi lige kunne bruge lidt af de samme ingridienser – de skulle jo nødigt gå til spilde.
Jeg bladrede derfor rundt i en opskriftsbog, indtil jeg så en ret med kartoffelterninger og rosmarin. Jeg havde ikke selv tænkt på den kombination, selvom den minder meget om en anden ret, vi selv har lavet tidligere.
Resultatet var godt, når man tænker på at det var hurtigt at lave.
Kartoflerne blev i aften lavet sammen med en hakkebøf og lidt “halv hjemmelavet whiskysauce”. Det var en god kombination.
/Dann
Ingredienser
- 1 stilk frisk rosmarin
- 700 gram kartofler
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 5 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne
- Skræl hvidløgene
- Pil bladene af stilken med rosmarin
- Hak hvidløgene lidt groft
- Skær kartoflerne op i ca. 2x2x2 centimeters størrelse.
- Kom kartoflerne op i en gryde og tilsæt 1 tsk salt og vand så det dækker rigeligt
- Få gryden op at koge
- Når den har kogt i ca. 5 minutter (ikke længere, de skal ikke gøres færdig her) hældes de over i et dørslag
- Lad kartoflerne dryppe af i ca. 5 minutter
- Kom rosmarinen i en morder og stød den, så smagen kommer frem
- Hæld alle ingredienserne over i en bradepande og vend det godt rundt
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 230 grader i 25 minutter
One thought on “Kartoffelstykker med hvidløg og rosmarin”
Der er lukket for kommentarer.