Lige siden jeg første gang lavede hjemmelavede flutes, har jeg haft lyst til at prøve at lave mine egne hvidløgsflutes. Jeg har tænkt lidt over, hvordan man gør det. De frosne hvidløgsflutes man køber i supermarkederne har hvidløgssmør i sig, men jeg endte alligevel med en lidt anden løsning. Der blev nemlig blandet hakket hvidløg direkte i dejen.
Det viste sig at være et stort hit at blande fint hakket hvidløg direkte i dejen. Det medførte nemlig, at hvidløget fik lov til tilføre smag til dejen både mens den hævede i køleskabet og mens brødet blev bagt i ovnen. Resultatet blev et par flutes, der havde en underliggende smag af hvidløg, uden at være øredøvende. Det var en smag, der ikke var koncentreret omkring noget hvidløgssmør, men i stedet kunne smages i hele brødet, uden man får fedtede fingre.
Lene var helt vild med resultatet, og det blev også bedre, end jeg havde forventet. Det er helt sikkert noget vi kommer til at lave en masse gange fremover.
/Dann
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 6 gram tørgær
- 3 1/3 dl vand
- 530 gram mel
- 1 tsk fint salt
- 1½ tsk salt i flager
- 2 spsk mælk
Fremgangsmåde
- Hak hvidløgene meget fint
- Hæld melet op i en skål
- Bland tørgæren i melet
- Bland det fine salt i melet
- Tilsæt vandet
- Brug en håndmixer på laveste trin indtil dejen er samlet helt (det bliver en sej dej, så pas på at håndmikseren ikke brænder sammen)
- Kom låg på skålen (alternativt noget witawrap eller lignede) og kom den i køleskabet
- Lad dejen hæve 5 timer i køleskabet (den kan hæve længere, hvis det passer bedre)
- Del dejen op i to dele
- Rul hver del af dejen ud til en “pølse”, så den får samme længde som bagepladen
- Sno de enkelte flutes et par gange og placer dem på et bagepair på bagepladen
- Pensel de to flutes med mælk
- Strø saltet i flager hen over de to flutes
- Snit et par gange i de enkelte flutes
- De to flutes skal nu hæve i 30 minutter
- Tænd ovnen på meget høj varme (275 grader), så den er klar, når fluetesene er hævet
- Kom bagepladen med flutes i ovnen
- Efter 10 minutter skrues ned på 200 grader og de bages i yderligere 20 minutter
- Når bagepladen er taget ud skal fluetesene hvile mindst 5 minutter inden de serveres
- Velbekomme!