Das Keyboard

Jeg har længe haft mit øje fæstnet på et helt specielt tastetur til min computer. Allerede fra jeg læste om det første gang på ThinkGeek for en del år siden, har jeg været solgt. Desværre har der ikke været en EU udgave af tasteturet før her i august. Sagt på en anden måde, så har de danske bogstaver ikke været mulige at bruge på det tasteturlayout, der har været. Så hvis man, som jeg, er ivrig bruger af ti-fingersystemet på et qwerty tastetur, ja så måtte man væbne sig med tålmodighed.

Tålmodigheden har heldigvis båret frugt, så efter et OK fra Lene blev das keyboard i en Ultimative S EU udgave bestilt tilbage i juli. Nu er dagen så kommet hvor mit nye tastetur er kommet. Der kom en venlig UPS mand og afleverede det for et par timer siden. Det blev straks pakket op og kigget lidt på.

Hvad kan der være så specielt ved et tastetur, at jeg kan glæde mig til det og at det er et blogindlæg værd? Ja, det er et ret tungt tastetur, da der er indlagt vægt. Det er et tastetur i sort, hvor det der ikke er taster er det piano black. Tasteturet siger en pæn lille klik lyd, når man bruger en tast (ligesom de gamle IBM keyboards). Kvaliteten er i top – eksempelvis er kontakterne til de enkelte taster belagt med guld, bare for at være sikker på at der er en god forbindelse. Derudover har det en utrolig god såkaldt “n-key rollover”, der løser det lidt trælse problem at computeren nogen gange mister et bogstav eller to, når man skriver hurtigt. Det er nok også det eneste keyboard, der kommer med en fnugfri klud til at tørre det af med.

Den bedste ting ved tasteturet, og den ting der gør det relativt nørdet er dog at det er sort – ja altså helt sort. Der står ikke noget på nogen af tasterne. Der er lige en markering af hvor f og j er med den klassiske lille forhøjede streg på tasteturet, men det er også det. Det er altså en forudsætning med et vist kendskab til blindskrift… og hvis man ikke kan det i forvejen, så må man hurtigt lære det. Manglen på tryk på tasterne kan tydeligt ses på billederne nedenfor.

Når vi nu er ved blindskrift, så har jeg aldrig været super god til at bruge tallene over bogstaverne, men jeg er sikker på at dette tastetur kommer til at lære mig det i en fart. Der er jo ingen vej udenom.

Indtil nu har jeg kun skrevet meget lidt på det (dette indlæg), men jeg er allerede godt tilfreds. Den største ulempe er vist klik-lydene – det er ikke sikkert mine kollegaer synes jeg skal have det med på kontoret. En ting  er sikkert: jeg har fået et nyt keyboard, og det er ret sjovt at bruge. Bliver det ikke på kontoret, så bliver det herhjemme. Hvis det bliver herhjemme, så bliver det lidt humoristisk de første par gange Lene skal logge ind på vores stationære, der kræver et ret indviklet kodeord med bogstaver, tal og tegn. Lidt svært på et sort keyboard, hvis man ikke kan blindskrift.

Næste gang der er nogen der siger de kan blindskrift, så får de lov til at bevise det – på den hårde måde 🙂

Jeg glæder mig til at taste meget mere på dette fantastiske keyboard, der uden tvivl er et af de bedste keyboards, man kan købe (kvalitetsmæssigt, ikke med hensyn til antallet af features).

Nyt legetøj er godt!

/Dann

P.S. Tak til Lene for at jeg må bruge lidt lommepenge på det.

One thought on “Das Keyboard

Der er lukket for kommentarer.