Første år på psykologistudiet er bestået

Efter at have været på en rigtig hyggelig bytur sammen med en veninde og Signe, kom jeg hjem til en mail fra Ålborg Universitet. Mailen indeholdt en besked om, at der lå et nyt eksamensresultat klar til mig.

Efter en lille dyb indånding klikkede jeg ind på hjemmesiden og kunne efter et halvt minuts tid se, at jeg havde bestået Socialpsykologi. Sammen med de tidligere beståede fag, så betyder det, at jeg nu har bestået første år på psykologistudiet (30 ECTS point). Nu er der kun 2 år tilbage 🙂

Det har været et meget lærerigt år, selvom jeg må indrømme, at ikke alt pensum er blevet læst. Det pensum der ikke er læst håber jeg at få tid til inden næste semester starter. Sådan plejer det at være, når jeg går i skole.

Jeg glæder mig til de næste to år. Det bliver uden tvivl et par lærerige år, som jeg kommer til at have gavn af i mange år fremover. Studiet giver ikke direkte anvendelig viden for mig, idet det er meget målrettet mod at give undervisningskompetence i psykologi. For mig giver det dog meget at få en baggrundsviden om, hvem vi er som mennesker og hvordan videnskaben tror vi fungerer. Det giver nøjagtig det samme, som de øvrige uddannelser jeg har læst. En basisforståelse som man kan trække på i dagligdagen, og som for mit vedkommende kun kan komme ved denne teoretiske forståelse.

Er man på jagt efter direkte anvendelig handlingsorienteret viden, så skal man på kursus. For mit vedkommende glæder jeg mig dog til de næste to år med yderligere indsigt i psykologiens verden. Indtil nu har jeg været igennem:

  • Personligheds- og Udviklingspsykologi (15 ECTS)
  • Kognitiv Udviklingspsykologi (5 ECTS)
  • Socialpsykologi (10 ECTS)

Jeg glæder mig allerede til næste år, men er glad for at jeg kan holde sommerferie fra studiet indtil september.

/Dann