En aften som diktator, monark, præsident og partiformand

Jeg spiller nærmest aldrig computer. Det bliver højst til en eller to gange om året. Når det endelig bliver til noget så er det altid Civilization IV jeg finder frem. Et spil jeg havde i gamle dage til min Amiga 500, et spil som jeg havde til min første PC’er og et spil som jeg stadig har den dag i dag (i forskellige udgaver).

Af en eller anden grund finder jeg det spændende og udfordrende at spille om verdensherredømmet ud fra en lang række komplekse kriterier (diplomatisk, kulturelt, videnskabeligt, magtanvendelse, etc.). At skulle afbalancere en række forskellige interesser, at styre en by ned i detaljerne samtidig med at man holder fokus på ens overordnede strategi for at sikre ens overlevelse og vækst: hvad kan være mere sjovt end det?

Efter at have brugt alle ledige timer til enten arbejde, indflytning eller søvn tillod jeg mig i går aften at holde lidt fri fra det hele (nu hvor vi var færdige med at flytte ind). En rigtig hyggelig aften og formiddag (gik i seng klokken 01:00 og var ikke helt færdig…).

Så efter at have været væk i en fantasiverden i nogle timer er det nu tilbage til virkeligheden… mon ikke Civilization bliver fundet frem igen næste år.

/Dann