Pizza til aftensmad

Vi besluttede os i dag for at lave pizza til aftensmad. Dann plejer at hygge sig med at lave dejen og så laver vi i fællesskab tilbehøret. Som tænkt, så gjort…. troede vi.

Indkøbsturen var ikke ramt af problemer, men da vi så kom hjem for at skulle lave mad kunne vi konstatere at alt det vi skulle bruge til noget var pakket ned (vi skulle jo være flyttet i dag).

Dejen blev lavet på den klassiske måde med at lave et “bjerg” af mel på bordet og så hælde vand, olie, gær og salt ned i “hullet”. Herefter kunne dejen slås sammen.

Efter den obligatoriske hævning af dejen er det tid til at rulle den til en pizzabund… nu var det jo bare sådan at kagerullen var pakket ned i en kasse. Hvad gør man så? Jo man tager en “olie shaker” der bruges til at lave salatdressing. Og inden nogen nu tænker “smart” så er det værd at nævne at den  knækkede i processen da den tydeligvis ikke kan holde til lidt pres.

Valget faldt derefter på en vinflaske der efter en behørig rengøring blev  brugt til at rulle dejen ud. Det virker faktisk! Hvem har brug for en kagerulle når man har vinflasker?

Alt i alt så blev maden lavet lidt på trods – på trods af at alt er pakket ned.

Pizzaen blev placeret lidt for højt i ovnen (der ikke var indstillet til varmluft), hvorfor det tog lidt længere tid at lave den end forventet… men da den endelig var færdig smagte den godt.

Hjemmelavet pizza er godt.

/Lene & Dann

P.S. Der er også kommet dejen til et franskbrød i køleskabet så vi kan bage det i morgen når det har “kold hævet”. Det skal nok blive godt… og ja dejen blev lavet på samme måde.