I gang med speciale

Ja det er endelig lykkedes mig, at finde et emne til mit speciale. Emnet er i grove træk “overtrædelser af planloven, især værdispild og retshåndhævelse.”

Titlen er ikke endeligt fastsat, men bliver det i slutningen af juli, hvor jeg skal mødes med min vejleder (yeps, sådan en har jeg også fundet). Emnet handler om, når man f.eks. bygger noget uden tilladelse eller bygger en carport for høj i forskel til skel ind til naboen. Så skal man lovliggøre det og som oftest sker det ved en nedrivning, hvis man har begået en mindre overtrædelse. Hvis man f.eks er en stor virksomhed som Bilka i Horsens, skal man som regel ikke rive det ned igen, for så opstår der et for stort værdispild.

Det jeg gerne vil kigge på er, om man nemmere kan få tilgivelse end (bygge-)tilladelse som stor virksomhed. Kan det altså betale sig bare at bygge uden den fornødne tilladelse og hvorfor er der ikke nogen, der gør noget. Jeg synes, at det er et interessant emne, men ikke alle finder det lige interessant. Det er i og for sig også ligegyldigt, for det er mig, der skal beskæftige mig med emnet de næste par måneder.

Jeg havde min vejleder til undervisning i forvaltningsret på bachelor-delen og til kommunalret på kandidaten. Han er ikke ekspert på området, men han vil gerne være min vejleder alligevel (planloven hører ind under miljøretten, som igen hører ind under forvaltningsretten, men det er et relativt lille område). Han var en rigtig hyggelig underviser med en stor viden indenfor forvaltningsret og kommunalret. Derudover virker han meget villig til at hjælpe mig, selvom han ikke har den store viden på området. Der er heldigvis en anden professer på skolen, som han kan spørge lidt til råds. Den anden professer har dog ikke tid til at vejlede en specialeskrivende studerende. Jeg er sikker på, at det kommer til at gå godt.

Det er dejligt at komme i gang og der er nu udsigt til, at jeg kan blive færdig til september. Lige nu er jeg ved at finde domme og lign., som jeg kan bruge i opgaven. Så jeg er altså stadig i de indledende stadier, men jeg er kommet i gang 🙂 Det er så dejligt.

/Lene

One thought on “I gang med speciale

  1. Det er dejligt at høre du er kommet i gang. Du skal bare have titlen og indholdsfortegnelsen, så skriver resten (næsten) sig selv 😉

Der er lukket for kommentarer.