Mikroferie for at fejre vores bryllupsdag

For at fejre vores 1 års bryllupsdag aftalte vi at holde en forlænget weekend sammen. Dann besluttede sig for lang tid siden at holde en feriedag på vores bryllupsdag. Det var altså på plads, men vi havde for en uge siden endnu ikke lagt en egentlig plan anden end, at vi skulle være sammen – bare os to.

Weekenden startede i midten af sidste uge med, at vi ledte efter et sted at overnatte fra søndag til mandag (vores bryllupsdag). I morgengave havde Dann fået et gavekort på en overnatning fra Føtex. Den skulle bruges i forbindelse med vores 1 års bryllupsdag. Efter en del søgen på nettet fandt vi et par hoteller, som vi syntes så hyggelige ud. Vi endte med at at vælge “Den gamle kro” i Gram.

Weekenden startede herefter, da Dann kom hjem fredag fra arbejde. Kom hjem er måske så meget sagt da Dann hentede Lene for derefter at køre ud til en af Danns kollegaer og hans kone. Her blev en super hyggelig fredag aften hurtig til lørdag nat, og det var tid til at tage hjem. Lørdag blev også primært brugt på at slappe af. Derudover var vi på besøg hos vores nye hus i Magnolia Haven og så var der også lidt indkøb, der skulle ordnes. De indkøb blev foretaget i Hørning, så vi også har prøvet at handle tæt ved vores nye hjem. Dann fandt også tid til at blive klippet om formiddagen.

Den øvrige lørdag gik primært med, at vi var sammen, hyggede os samt ikke mindst med at vi læste lidt hver især. Vi har begge nogle bunker af papirer og bøger som vi skal igennem. Det var dejligt at få lidt fælles ro til at få kigget i bunkerne.

Da vi sidst på dagen skulle i seng tog vi en af vores bryllupsgaver med os. Vi fik nemlig et par bøger af Piet Hein samt en bog med nogle børnecitater om ægteskab. Dem havde vi gemt til vores 1 års bryllupsdag. Denne aften tog vi børnecitaterne med os. To (ud af tre) Piet Hein bøger blev taget med på vores lille tur.

Børnecitaterne var utroligt sjov at læse. Mange af dem er meget rammende og bramfri – som børn tit er. Der var citater om præster, vielsesringe, ægteskab, kærlighed, kirken, rådhuset og desværre også lidt om mislykkede ægteskaber og ægteskabelige problemer. Det gør helt ondt i hjertet at læse om, hvordan børn er meget observante over for deres forældre og nogle af de problemer, de har. “De kysser og krammer ikke så meget mere”, “De kan ikke li’ hinnanden mere” og “Ægteskab går i stykker, når man får børn” og mange andre citater var ikke rar læsning. Selvfølgelig kan man ikke gøre noget ved at forældrene går fra hinnanden, og selvfølgelig skal børnene forholde sig til det… men hvor er det dog ærgeligt at se, hvordan det påvirker børnene. Bogen var en god gave.

Da vi stod op søndag tog vi os god tid. Vi spiste morgenmad, pakkede bilen, tog opvasken og satte så ellers kursen mod syd.

Vi tog hjemmefra ca. 13:25 og var dernede omkring 15:00. Inden vi checkede ind på hotellet kørte vi lidt rundt i byen for at kigge os omkring. Gram er faktisk en større by, end vi havde forventet. Der var et Pizzasted, mere end en pup, et spisested for familier med børn, et hotel, en kro og meget andet. Vi parkerede foran Super Brugsen og gik en tur derinde (Dann har altid været vildt med butikker). Der blev købt en bamse som minde om turen.

Efter Super Brugsen kørte vi til hotellet og checkede ind. Værelset (som vi ikke tog billeder af) var som det skulle være med en seng, et bord, en sofa, lidt skabe og et badeværelse. Ingen problemer der.

Da vi havde fundet os lidt til rette på værelset, gik vi en lille tur, der endte med at tage et par timer. Vi gik lidt rundt i byen, da Lene opdagede at hun var sulten. Det endte derfor med, at vi gik ind på det lokale pizzasted. Da de ikke havde et toilet, måtte vi ikke spise der. Derfor tog vi en pizza med og fandt en bænk i en rundkørsel, hvor vi satte os og spiste en sen frokost.

Da maden var spist gik vi ned i en park ved siden af Gram Slot. Vi gik også en tur langs noget vand og så gennem en skov, et par søer og lidt andet grønt. En rigtig hyggelig tur hvor vi havde tid til bare at være os.

Tilbage på hotellet slappede vi af et par timer, inden vi omkring klokken 20:00 gik over for at spise aftensmad. Vi brugte lidt af afslapningstiden på at læse den første bog med Piet Hein (den med en masse digte i).

Det blev en lidt sen aftensmad, da vi jo havde spist pizza fire timer tidligere. Lene fik en beuf bearneaise, mens Dann fik en pebberbøf. Maden var som den skulle være og der var rigeligt af den. Faktisk så meget at der ikke var plads til dessert.

Efter maden gik vi tilbage til værelset, hvor vi efter lidt tid besluttede os for at gå en tur igen. Denne gang gik vi ned til slottet og gik lidt rundt i den del af byen. Da vi kom hjem var det tid til en masse Gruk om kærlighed – igen af Piet Hein.

Aftenen sluttede med at vi så Man on the Moon i fjernsynet. En super god film.

Da vi stod op i dag (mandag) gik vi over for at spise morgenmad. Ingen af os havde sovet super godt. Sådan plejer det også at være, når vi sover andre steder end i vores egen seng. Efter morgenmaden afleverede vi nøglen til hotellet og satte os i bilen. Da vi ikke havde travlt på vej hjem, valgte vi at køre en tur på må og få. Turen bragte os til Vejen, hvor vi gjorde holdt og gik en tur i byen. En rigtig hyggelig by.

På vej hjem til Byvangs Alle var vi forbi Lenes mor for at hente bryllupskagen samt Danns mor for athente de bryllupshjerter (læs mere herom i et senere blogindlæg) som Louise & Kenneth havde til os.

Hjemvendt fra turen pakkede vi ud, kiggede billeder fra turen, skrev lidt indlæg til hjemmesiden og gav os til at slappe af. Vi valgte at se Notting Hill – den første film vi har set sammen i biografen.

Vi har, vanen tro, taget et par billeder fra turen, som kan ses her på hjemmesiden.

Det har været en rigtig god tur. For os en god måde at fejre vores første bryllupsdag på.

2 thoughts on “Mikroferie for at fejre vores bryllupsdag

Der er lukket for kommentarer.