Huskøb: Møde med vores advokat

Vi havde i onsdags et møde med vores advokat. Han kunne fortælle at vores købsaftale nu var gået fra at være dårlig til at være gennemsnitlig for hvad man normalt ser ved nybyggeri.

Han troede ikke at vi kunne få den forbedret yderligere. Derfor forklarede han hvordan vi nu skulle vælge om vi ville tage en risiko eller ej: Om vi vil købe huset eller ej.

Der er et par ting i købsaftalen som vi er lidt bekymrede for. Det er for det første at grunden kan blive mindre end angivet i salgsopstillingen grundet manglende endelig registrering i Kort- og Matrikelstyrelsen (hvilket i øvrigt er noget snyd da det er en formalitet som ikke er nødvendig for at lave noget når først en landmåler har lavet en kortlægning af området – hvilket er sket). For det andet så er aftalen sådan indrettet at vi skal overdrage købssummen på overtagelsesdagen. Det er sådan set meget normalt, men vi skal også overdrage købssummen hvis der mangler nogle leverancer fra sælger (det kunne være haven, fællesarealer, køkken, etc.).

I bund og grund ender det altså med at blive en tillidssag. Stoler vi på “bagmanden” bag Magnolia Haven? I juridisk forstand er han naturligvis ikke ansvarlig idet det er lavet gennem en ansvarsfraskrivende selskabskonstruktion. Det er altså et spørgsmål om vi stoler på “bagmandens” gode ry og rygte.

Efter at have spurgt os lidt omkring så har vi fundet ud af at “bagmanden” har et godt ry og rygte. Derfor blev vi i fredags enig med os selv om at vi i morgen (mandag) vil sige OK til at der ikke skal forsøges flere ændringer i købsaftalen. Vi siger ja.

Overtagelsesdagen er fastsat til fredag 1. august 2008. Præcist 2 måneder fra nu.

/Dann

P.S. Vores advokat kan i øvrigt varmt anbefales. Han har 110% styr på området samtidig med at han kan forklare tingene på “jysk”.

One thought on “Huskøb: Møde med vores advokat

  1. Er blevet spurgt om “jysk” betyder uden skat og moms. Det er bestemt ikke tilfældet og var ikke hensigten med bemærkningen.

    Det jeg mener er at vores advokat er rigtig god til at forklare noget der kunne være kompliceret på et normalt sprog som er til at forstå.

    Beklager eventuelle misforståelser.

    /Dann

Der er lukket for kommentarer.