BSc i psykologi skulle det så ikke være…

Efter at være blevet færdig med min cand.merc har jeg undersøgt mulighederne for at tage en bachelorgrad i psykologi. Jeg har haft fat i Århus Universitet og Københavns Universitet. Meldingen fra de to steder er den samme. Det er i praksis ikke muligt at blive optaget på et universitetsstudie hvis man allerede har en kandidatgrad. Denne betingelse gælder inden der kigges på karaktergennemsnit. Undtagelsen er hvis alle pladserne på et givent studie ikke bliver fyldt op. På psykologi bliver pladserne desværre altid fyldt op.

Objektivt set kan jeg selvfølgelig sagtens forstå hvorfor vi som samfund prioritere at få flere til at tage en uddannelse fremfor at gøre det muligt for nogen at tage to. Men i min egen lille verden er jeg lidt skuffet – en drøm der ikke kan opnås. Øv.

Det betyder desværre at jeg må droppe den plan. Jeg er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at læse psykologi på VUC, Folkeuniversitetet eller en privat uddannelse. Ulempen ved alle de muligheder der findes er at det ikke er en akkrediteret uddannelse på samme måde som en bachelor eller en kandidat. Altså ikke et officielt internationalt anderkendt papir som kan bruges til noget på sigt.

Ja, jeg kunne læse en MBA eller en (ekstra) HD men lige nu har jeg mest af alt lyst til at prøve noget andet – og gerne noget “med mennesker”.

Nå, jeg fortsætter med at kigge mig lidt omkring. Gode forslag modtages gerne.

4 thoughts on “BSc i psykologi skulle det så ikke være…

 1. Hvad med at tage en terapeutuddannelse i stedet for, der er masser af private uddannelser, nogle af dem kan sikkert være seriøse nok (men hold øjnene åbne inden du vælger, det er dyrt og ikke alle undervisere er lige kvalificerede. Men sådan er det jo.)

  Psykologi på universitetet er ikke “noget med mennesker”, det er derimod en hel masse teori. Så der er sikkert andre muligheder som kan passe dig fint, ja endda bedre. Held og lykke.

 2. Hej Signe,

  Tak for din kommentar. Som du måske har læst på hjemmesiden, så endte jeg med at blive optaget på et deltidsstudie på Ålborg Universitet. Det svarer til at have et sidefag i psykologi.

  Du har helt ret i at det er meget akademisk rettet, men det havde jeg sådan set også forventet. Fagene er for mig rigtig spændende (specielt nu hvor jeg faktisk er begyndt at læse litteraturen). Men jeg overvejer da hvad jeg skal gøre når jeg er færdig (om 2½ år) for at komme tættere på en praktisk anvendelse.

  Kender du et eller flere gode steder i Østjylland (helst Århus) hvor man kan tage en terapeutuddannelse?

  /Dann

Der er lukket for kommentarer.