Et par forbedringer af hjemmesiden

Vi har i løbet af de sidste 24 timer lavet et par ændringer på vores hjemmeside. Det drejer sig dels om en forbedring af “afdelingen” med billeder og dels et lille ikon der dukker op hvis du tilføjer siden som et bogmærke/favorit.

Billeder

Forbedringen af vores billeder går på at vi nu har fået implementeret et plugin til WordPress der hedder FAlbum. Pointen hermed er at man kan se alle de billeder vi har på Flickr direkte integreret i vores hjemmeside. På denne måde behøver man ikke forlade hjemmesiden for at se vores billeder. Hvorfor har vi dog brugt tid på det? Jo, vi ville gerne have at de besøgende fik en integreret oplevelse. Derudover havde vi et stort ønske om at have et 100% dansk interface til brugerne. Det har vi nu. Klik ind under billeder i menuen. I bunden af den side kan du se en oversigt over alle vores albums (sets) direkte fra Flickr.

Integrationen er sket ved først at installer et plugin med navnet FAlbum. Dette plugin fungere ved at det autorisere sig mod ens konto hos Flickr hvorefter man kan integrer sine billeder ind i en seperat del af sin hjemmeside – altså en slags galleri. Heldigvis er der en masse gode muligheder for at kalde koden direkte så man kan integrer ind i andre områder så som sidebar, en normal side osv.

De gode muligheder for integration har vi udnyttet så i bunden af vores sektionsforside under billeder, ja der kan man se alle vores sets fra Flickr.

Desværre findes der ikke en dansk udgave af dette plugin så det var nødvendigt at oversætte det. Det har vi så gjort. Oversættelsen er lavet på den dovne måde, således at det kun er brugerinterfacet og ikke administrationsinterfacet der er oversat. Har du lyst til at få de nødvendige filer (.mo og .po) for at gøre FAlbum dansk, så ta’ fat i os.

FAlbum ser ud til at virke rigtig godt. Indtil nu er vi kun stødt på tre dårlige ting:

  1. Det understøtter ikke Flickrs collections (som kommer med en Flickr Pro konto)
  2. Geo-tagging er ikke understøttet, så vil man se hvor billederne er taget skal man til Flickr
  3. Man kan ikke helt selv styre hvad den viser på alle siderne. Den forsøger at gætte hvad man vil se og viser så det (man kan rette det direkte i koden til FAlbum hvis man vil)

Favicon

Vi har tilføjet et favicon til siden således at der dukker et specielt ikon op når man besøger vores hjemmeside eller tilføjer den til sine foretrukne.

Håndteringen af det var utroligt nemt. Tilføjede den nødvendige HTML kode i header.php og derefter var det bare at lave og uploade en favicon.ico fil (se nedenfor).

Favicon – hvilket billede og hvordan?

Et favicon har en meget lille størrelse. Vi havde derfor meget svært ved at finde ud af hvad det skulle være. Dann fik dog en idé som vi endte med at bruge.

Et af de mange gode billeder vores fotografer har taget til vores bryllup er hvor brudebuketten og ringene ligger på Lene slæb.
Brudebuketten og vielsesringene på Lenes slæb

Her har vi beskåret billedet lidt og derved lavet et kvadratisk billede af ringene. Det billede kan ses nedenfor. Taget i betregtning af hvor lille en del af de orginale billede der er tale om, så er det simpelthen nogle fantastiske skarpe og højopløselige billeder vores fotografer har taget.
Vielsesringene
Dette billede har så været gennem FavIcon from Pics fra Chami  (der også laver den ret populære HTML-Kit).

Nu har vi både et rigtig godt billede af vores ringe og samtidig et favicon på hjemmesiden.

One thought on “Et par forbedringer af hjemmesiden

Der er lukket for kommentarer.