7. dag på bryllupsrejsen (16. juli)

Vi stod op kl. 7.30 og spiste morgenmad omkring kl. 8. Morgenmaden bestod af brød og lidt pålæg. Efter morgenmaden gik vi ned mod Sigmata-pladsen, hvor vi skulle på tur med en guide. Turen startede med en gennemgang af græsk historie i korte træk fra stenalderen til i dag. En del af undergrunden er udstillet i metrostationens væg.

Turen gik derefter forbi en lille kirke fra det 11-århundrede og gennem en del af Plaka-bydelen. Kirken regner stadig efter den Julienske kalender og er derfor 13 dage bagud vores kalender. Vi så kort Hadrians bue for enden af en vej og samme sted så vi et sejrsmonument fra en tragedieforfatter.

Så gik turen op til Akropolis, hvor vi fik en gennemgang af historien bag de mange ting deroppe. Den mest berømte ting på Akropolis er templet Parthenon. Hele området er under restaurering og er færdigt i år 2020. Der var dog stadig massevis af mennesker på trods af bagende sol og meget kraftig vind. Der var en fantastisk udsigt over Athen til alle sider.

På vej ned fra Akropolis kom vi forbi en høj, hvor der i ældre tid blev dømt efter loven. Altså en slag domstol på en høj. Det var ret fedt at stå der, hvor alle folk i ældre tid blev dømt. Altså en forgænger til det juridiske system, som findes i mange lande. Længere væk var endnu en høj, hvor lovene blev lavet. Det var altså demokratiets vugge. Der kom vi dog ikke over, for der var for langt til at Lene ville gå den vej.

Efter at have været oppe på højen gik vi ned i byen og fik noget at spise. Dann fik en græsk salat og Lene fik kødboller i tomatsovs. Vi delte en gang tzakiki.

Derefter gik turen til det antikke Agoa. Det er et område med ruiner fra en masse tidsaldre. Der er også en genopbygget stoa, som er lang og smuk. Selve området var utroligt smukt men også utrolig varmt. Det smukkeste var dog templet for Hefeistos. Det er det mest bevarede tempel i Grækenland fra tiden omkring Kristi fødsel.

Efter turen til antikke Agoa var det tid til noget køligt og drikke og en is til Lene. Derefter gik turen hen til Hadrians bibliotek som også var en samling ruiner, men dog ikke noget særligt specielt.

Bagefter gik vi en lang tur i Plaka, hvor vi bl.a. var helt oppe ved muren omkring Akropolis, hvor nogle huse var bygget direkte på klippen. Det var en hyggelig tur gennem små gader men desværre med mange trapper og stigninger. Efter det havde vi brug for lidt koldt at drikke og fandt en cafe, som desværre havde et ret ulækkert toilet.

Vi fulgte en tur i guide bogen så længe vi gad og ellers gik vi bare en hyggetur. Vi fandt en cafe på det centrale torv i Plaka og fik noget at spise. Dann fik en pastaret og Lene fik kalvekød i tomatsovs. Derefter var det bare tilbage til hotellet og i seng.