2. dag på tur til Rom (25. november 2006)

Vi stillede vækkeuret til kl. 07.00, men sov videre og stod op omkring kl. 10. Efter et bad bevægede vi os ned i byen til Colosseum. Vi skulle ind uanset om vi skulle stå i kø i rigtig lang tid. Inden vi nåede indgangen blev vi dog stoppet af en hverver, som fik os overtalt til at købe en samlet pakke med indgang til Colosseum og en guidet tur på engelsk. Vi betalte 21 Euro hver incl. indgang på 11 Euro. Vi var i en gruppe på ca. 30 personer og fik en rundvisning af en Italiensk guide. Vi fik rigtig mange brugbare oplysninger og det var fantastisk at gå på de gamle sten. Det var det værd. Bagefter kunne vi gratis komme på rundtur på Palantinerhøjen. Vores guide her hed Hannah og var fra Australien. Hun fortalte os masser af historier under rundturen rundt i ruinerne af et kæmpe palads bygget af Domitian. Det var en rigtig god rundvisning. Da den var slut fandt vi ned til Forum Romanum. Der gik vi fra den ene til den anden ende og så de flotte og betydningsfulde ruiner. Det blev selvfølgelig til en masse billeder.

Derefter gik vi hen til den meget store hvide bygning, som vi senere lærte kan ses overalt i Rom. Det er en bygning bygget af den første italienske konge, Victor Em-manuelle den 2. Senere er det blevet en monument for den ukendte soldats gravsted (fra 1. verdenskrig).

Vi gik videre og fandt Cirkus Maximus, som i dag ikke er mere end en park med en aflang gangsti, som går hele vejen rundt og med nogle gamle trapper et par stedet. Stedet blev brugt bl.a. som væddeløbsbane.

Kl. 18.00 gik vi op til den store hvide bygning igen og mødte Hannah til en guidet tur gennem noget af Rom. Igen var det pengene værd. Vi fik en masse nyttige oplysnin-ger og havde det sjovt. Vi så bl.a. verdens mindste kirke i en lille gade, Trevi Fontai-nen, Nanona Piazza og Parthenon. Vi fik også købt en rigtig god is i endnu en lille sidegade. Og selvfølgelig så vi meget mere…

Vi var færdige omkring 20.30 og fandt en hyggelig lille restaurant i en sidegade til Piazza Novona, hvor Dann fik salat og spagetti bolognese og jeg fik laks og pasta med skinke og ostesovs. Da vi var færdige gik vi tilbage til hotellet og lagde os til at sove.