1. dag på tur til Rom (24. november 2006)

Vi stod op kl. 02.50 og gjorde os klar. Taxaen hentede os ca. 03.40. Vi var på bane-gården 03.50. Vi gik ombord på toget og det kørte kl. 4.15. Vi lagde os straks til at sove, men man sidder ikke særlig godt i et tog og sover. Det lykkedes os hver især at tage en power-nap, men ellers blev det kun til lidt hvile. Toget var planmæssigt i KBH Lufthavn 07.39. Vi skyndte os at finde stedet, hvor vi skulle tjekke ind. Det var selvfølgelig helt ovre i terminal 2, så der stæsede vi over og fandt vores skranke. Vi blev tjekket ind uden problemer og derefter gik vi op og stod i kø til sikkerhedskon-trollen. Det tog vel 40 min, Vi kom igennem uden problemer.

Mens vi ventede på at komme ombord på flyet, spiste jeg en croissant og ellers gik vi rundt i lufthavnen. Vi gik ombord i flyet 09.40 og kl. 10 var vi på vej mod startbanen. Flyveturen tog godt 2 ½ time og vi brugte tiden til at kigge i vores Rom-bøger. Kun den ene kunne vi bruge til noget. Og ellers forsøgte vi at sove.

Vi ankom til en lille og ikke særlig velholdt lufthavn, men vi fik hurtigt vores bagage og skulle ind til banegården i Rom med bus. Og sikke en bustur. De kører sindssygt i Rom. Der er ikke noget at sige til, at så mange biler har buler. Det handler bare om at være stor og fræk nok, så kommer man frem.

Vi gik fra banegården (Termini) og fandt vores hotel. Det lå ret tæt på og på 4. Sal i en bygning med mange hoteller. Vi fik tjekket ind uden problemer hos nogle søde mennesker. Vores værelse lå på 5. etage. Det bestod af to senge, to natborde, og 1 stol bag døren. Derudover et lille skab og et lille badeværelse med toilet og bruser. Lille men funktionelt. Vi blev der ikke så længe. Vi ville ud i byen.

Vi gik nedad mod hvad vi mente var midtbyen. Vi havde taget et kort på hotellet, men vi brugte det ikke. Pludselig nede af en sidegade så vi Colosseum. Vi gik hen imod det, og det var det mest fantastiske syn i solskinnet og med en triumfbue i marmor ved siden af og masser af gamle søjler. Vi (Dann) tog billeder og vi fandt ned til bunden. Lige foran er en stor trafikeret vej med masser af biler. På modsatte side end Colosseum så en cafe, hvor vi besluttede os for at spise. Det var en stor fejl. Dann fik en pizza og jeg fik pasta. Det blev serveret på plastiktallerkner og vi fik også plastik bestik. Det var virkelig dårligt og smagte heller ikke godt. Efter at have betalt i dyre domme for dårlig mad (med en god udsigt) gik vi over til Colosseum. Vi ville gerne ind og se det med det sammen, men der var desværre lukket. De sidste besøgende bliver lukket ind 15.30 og skal være ude 16.30 og klokken var omkring 16.00. Øv. Vi fik dog taget billeder i massevis.

Derefter gik vi langs Forum Romanum og Palantinerhøjen (det vidste vi dog ikke endnu). Vi gik videre i den gamle bydel og da det blev mørkt bevægede vi os mod vores hotel. Der var vi omkring kl. 18.00 og skulle lige sove en time, før vil skulle ud og finde noget at spise. Det blev dog til lidt mere. Vi vågnede omkring kl. 22.00, men valgte at sove videre.