Hollandaise sauce

22. marts 2018 | Skrevet af Dann

Hollandaise sauceHollandaise er en klassiker til eggs Benedict og til en masse andre gode ting. Den er ret nem at lave, smager godt og kan bruges til utroligt meget.

En god ”grund sovs” at have i arsenalet.

/Dann

Ingredienser

  • 1/2 citron
  • 2 æggeblommer
  • 250 gram (1 pk) smør
  • 1 knivspids hvid peber
  • 1 tsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde

  1. Smørret klarres (kom smørret i en lille kasserolle ved lav varme og lad det smelte langsomt)
  2. Pres saften fra citronen
  3. Kom æggeblommer, citronsaft, peber og hvidvinseddike op i en skål
  4. Pisk indholdet af skålen godt sammen så det skummer og bliver større i rumfang
  5. Pisk langsomt smørret i lidt ad gangen
  6. Hollandaise saucen er nu klar til servering
  7. Velbekomme!

 

Der er lukket for kommentarer.