Ketchup

22. november 2017 | Skrevet af Dann

KetchupKethcup er en favorit til en masse ting . Hjemmelavet bliver den kun endnu bedre.

Den er nem at lave, smager godt, kan varieres i det uendelige og kan holde sig på køl. Kort sagt, det er en vinder til specielle lejligheder.

/Dann

Ingredienser

  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 knivspids karry
  • 40 gram rørsukker
  • 500 gram tomater (jeg bruger typisk cherry tomater)
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 grønt æble
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 stjerneanis
  • 3 nelliker

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblet og skær det i stykker
  2. Skyl tomaterne og skær dem i store stykker
  3. Varm en kasserolle op til mellem (4/9) varme
  4. Sauter løgene kort
  5. Tilsæt stjerneanis, nelliker og sukker
  6. Lad det stå i et par minutter under omrøring
  7. Kom alle de øvrige ingredienser i kasserollen
  8. Skru ned på lav (2½/9) varme
  9. Lad kasserollen stå og småsimre i 1½-2 timer under jævnlig omrøring. Konsistensen skal blive som en kompot
  10. Fisk stjerneanis og nelliker op af gryden
  11. Blend indholdet af gryden
  12. Lad det køle ned
  13. Ketchuppen er nu klar til at komme i en beholder og blive spist
  14. Velbekomme!

 

Der er lukket for kommentarer.