Stegt polenta med rødløg og chili

11. januar 2013 | Skrevet af Dann

Stegt polenta med rødløg og chiliFor et stykke tid siden fandt jeg en ny ting, jeg kunne lave i køkkenet: polenta. Polenta er en form for italiensk grød, der kan spises lidt på samme måde som kartofler. Efter et par eksperimenter med fremstillingen af polenta har jeg nu fundet den opskrift, der passer til vores smagsløg. Da polenta kan spises lidt som kartofler, så skulle der eksperimenters med, om polentaen kunne steges. Et par eksperimenter viste, at det faktisk smagte rigtig godt, og efter lidt flere forsøg endte det med, at jeg kom forskellige ting i polentaen. Det smagte også rigtig godt.

Efter en del forsøg fandt jeg frem til nedenstående opskrift med rødløg, chili, rosmarin og hvidløg. En opskrift der smager super godt sammen med en god tomatsauce eller en chilisauce. Det er en ret som både Signe, Lene og jeg synes smager super godt. Det kan spises som et selvstændigt måltid eller som tilbehør til en anden ret.

Polentaen i min opskrift er lavet på helt almindelig vand, men den kan også laves på andre væsker. Eksempelvis kan den laves med bouillon, vin eller noget helt tredje. Det smager også rigtig godt, og er en super måde at ændre hele smagen på. På billedet er polentaen serveret sammen med den tomatsauce, vi bruger til patatas bravas.

Polenta er helt klart en fast del af vores madplan fremadrettet.

/Dann

Ingredienser

  • ½ rødløg
  • 1 frisk rød chili
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk stødt peber
  • ½ spsk tørret rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 500 ml vand
  • 190 gram majsmel
  • 1 spsk olie
  • ½ dl olie

Fremgangsmåde

  1. Skræl og hak rødløget fint
  2. Vask chilien, skær dem op, fjern frøene og hak den fint
  3. Varm en pande op til middel (6/9) varme
  4. Skræl og hak hvidløget
  5. Kom ½ spsk olie på panden
  6. Kom løg, chili og hvidløg på panden
  7. Efter det har steget i ca. 4 minutter (inden hvidløget bliver brunt) skrues ned på lidt lavere (5/9) varme
  8. Kom vandet på panden
  9. Bland salt, peber og rosmarin i panden
  10. Rør godt rundt
  11. Når vandet begynder at koge tilsættes majsmelet
  12. Rør konstant rundt indtil det hele bliver til en klump
  13. Mens det stadig er vamt kommes polentaen over på en stor flad tallerken og spredes ud så den bliver flad og har ca. 1½ cm i højde
  14. Lad nu polentaen køle af, og kom den eventuelt i køleskabet, hvis retten forberedes i god tid
  15. Kom polentaen over på et skærebrædt
  16. Skær polentaen i stænger på ca. 8 cm i længden og 1½-2 cm i bredden
  17. Varm en pande op til medium (6½/9) varme
  18. Tilsæt ½ dl olie på panden
  19. Kom stængerne af polenta op på panden og lad dem stege på alle fire sider i ca. ½ minut pr. side
  20. Tag polentaen fra panden og kom den over på en tallerken
  21. Serveres straks mens de stadig er sprøde (kan godt holde sig i ca. 15 minutter)
  22. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.