Hjemmelavet mysli

5. august 2012 | Skrevet af Dann

Hjemmelavet mysli

i går stod den på en super hyggelig brunch med nogle gode venner hjemme hos os. Det var Lene, der bestemte menuen. Hun havde sat yoghurt med mysli på menuen. Da jeg havde bestemt mig for, at hovedparten af den brunchmenu, Lene sammensatte, skulle være hjemmelavet, ja så måtte det også blive til hjemmelavet mysli. Det endte med en del bladren i bøger og noget søgen frem og tilbage på nettet. Jeg endte med at lave en kombination af en række opskrifter og resultatet blev noget nær perfekt.

Lene var meget skeptisk overfor idéen om en hjemmelavet mysli, men da hun smagte den første gang, var hun solgt. Hun kunne slet ikke forstå, at det smagte så godt. Gæsterne til vores brunch var også rigtig glade for den.

Desværre fik jeg ikke selv fornøjelsen, da jeg ikke kan tåle hasselnødder (en af ingredienserne), men næste gang må jeg prøve at lave en uden. En ting er i hvert tilfælde sikkert: det er ikke sidste gang vi har lavet det herhjemme. Lene har allerede bestilt en ny omgang, når vi løber tør for denne.

/Dann

Ingredienser

  • 2 spsk ahornsirup
  • 50 gram honning
  • 1 dl vand
  • 1 knivspids stødt kanel
  • 200 gram havregryn
  • 75 gram mandler
  • 75 gram hasselnødder
  • 50 gram solsikkekerner
  • 1½ dl rosiner

Fremgangsmåde

  1. Hak mandler og hasselnødder til en passende konsistens (i stykker men ikke helt fint)
  2. Sæt en gryde med på svag varme (1/9) og lun roligt vand, ahornsirup, honning og kanel
  3. Kom bagepapir på en bradepande og fordel havregrynene ud på den
  4. Kom havregrynene ind midt i en forvarmet ovn på 160 grader
  5. Efter 15 minutter fjernes bradepanden fra ovnen
  6. Mandlerne, nødderne og solsikkekernerne blandes i havregrynene og der røres godt rundt
  7. Hæld nu blandingen fra gryden ud over bradepanden og bland igen indholdet rigtig godt (det er vigtigt, at det ikke klumper)
  8. Kom bradepanden ind i ovnen i yderligere 25 minutter
  9. Tag bradepanden ud af ovnen og bland rosinerne i blandingen
  10. Lad den køle helt ned, inden det kommes i en lufttæt beholder
  11. Myslien er nu klar til brug
  12. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.