Crème brûlée

25. september 2011 | Skrevet af Dann

Crème brûlée På vores ferie i Frankrig spurgte Lene efter et par desserter. Egentlig er jeg ikke meget for at “lege med” det søde køkken. Jeg er meget mere til det salte køkken… men når Lene nu direkte spørger om det, så skal hun selvfølgelig have det.

En af de ting hun spurgte efter var Crème brûlée (de andre kommer en anden god gang). Efter lidt søgen på nettet og noget bladring i Sølvskeen, så var det tid til at prøve det. Faktisk endte det med, at jeg prøvede at lave en med lakrids og en helt normal. Det var den normale, der var et hit hos pigerne herhjemme, og også den der er blevet lavet lige siden. Her følger opskriften på Signes yndlingsdessert (nå ja, jeg synes også det smager godt).

/Dann

Ingredienser

  • 5 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 1 stang vanilje
  • 130 gram sukker
  • 9-10 æggeblommer
  • Rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Skær vaniljestangen over i to dele på langs
  2. Fjern kornene fra vaniljestangen og gem dem (selve stangen skal også gemmes)
  3. Kom fløde, mælk, vaniljekorn og vaniljestangen i en gryde og bring den til at koge
  4. Lige så snart den koger slukkes for varmen
  5. Pisk æg og sukker i en skål mens fløden køler af
  6. Når blandingen i gryden er kølet af til ca. 50 grader, så blandes de to ting sammen
  7. Pisk det hele rigtig godt sammen
  8. Kom blandingen i ca. 8 forme (1½ dl i hver)
  9. Bag dem midt i ovnen i vandbad (der er forvarmet) ved 160 grader i ca. 45 minutter, indtil de bliver som gelé og der kommer en lille brun plet på toppen af den første. Vandet skal være op til samme niveau på formene, som der er indhold i formene. Bemærk at indholdet typisk bliver minder når det bages (altså rumfylden bliver mindre)
  10. Tag dem ud af ovnen og køl dem ned til stuetemperatur
  11. Stil dem på køl  i mindst 6 timer (men gerne natten over)
  12. Tag dem ud af køleskabet
  13. Strø ca. 2 tsk. rørsukker ud over toppen af hver form. Det overflødige kan rystes af
  14. Brænd dem af med en gasbrænder, indtil sukkeret begynder at karamellisere. Det kan med fordel gøres ad to omgange, så der kommer et enkelt eller to brændte områder
  15. Serveres straks, så man får den kolde creme i bunden.
  16. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.