Ferie i Frankrig

Nedenunder følger en lille dagbog over vores ferie i Frankrig. Der er også en del billeder, som også giver lidt forklaring.

Torsdag 12. august – 13. august

Torsdag den 12. august havde vi endelig ferie. Dagen startede med, at både Dann og jeg var på arbejde. Dog gik vi begge lidt tidligere end normalt. Vi var begge hjemme omkring kl. 15. Vi fik pakket bilen og hentet Signe og så gik turen sydpå. Vi kørte hjemmefra ca. 16.45. Vi holdt ind kort tid før Åbenrå efter at have kørt 128 km. for at spise aftensmad og Signe fik løbet lidt rundt. Signe fik kyllingnuggets. Jeg fik en bøfsandwich og Dann fik kebabmix.

Vi kørte fra restepladsen igen 18.53. Turen gik videre sydover og efter at have kørt 172 km. krydsede vi den dansk-tyske grænse. Eller sådan ca. for grænseovergangene er jo væk og man fortsætter bare på motorvejen. Det eneste, der viser grænsen er et skilt med Bundesrepublik Deutschland. Og derefter begynder de tyske skilte og så er man sikker på, at man er kommet til Tyskland.

Vi kom til Elb-tunnellen ved Hamborg kl. 20.58 efter at have holdt i kø et godt stykke tid, fordi vejbanerne snævrede sammen til en. Signe brokkede sig en gang imellem og ville nok også gerne op af stolen, men det kom hun ikke. Hun virkede til gengæld heller ikke så træt, og hun faldt da også først i søvn kl. 21.30. Lidt sent, men ok. Jeg tog også en lur. Vi tankede 22.46 og der vågnede Signe kort pga. lyset, men faldt heldigvis i søvn igen.

Efter 587 km. overtog jeg bilkørslen og kørte næsten 300 km. Desværre for mig var det meste af kørslen i Kassel bakker og det var alt andet end sjovt. Jeg har aldrig kørt der før og samtidig var der tåget. Det synes jeg bestemt ikke var sjovt og jeg kørte meget bag lastbiler med masser af baglygte-lys, så de kunne lede mig på rette vej.

Dann tog over igen da kl. var lidt over 02 og vi havde kørt 873 km. Vi tankede i Tyskland kl. lidt i 5 og havde dermed benzin nok til resten af turen. Vi var i Frankrig ca. 5.35 og skulle derefter finde den rette motervejsafkørsel. Det mislykkedes og vi kom ud på en større omvej på omkring 100 km., men det lykkedes til sidst Dann at finde tilbage på rette vej. Det kostede desværre også en del tid. Det betød, at Signe var vågen på den sidste del af turen, men heldigvis klarede hun det rimeligt godt. Hun brokkede sig, men affandt sig med, at hun skulle blive siddende i bilen.

Vi var fremme i Fouvent les Haut kl. 07.41. Dagen blev brugt på at sove og hygge. Jeg sov fra ca. 9-14 og Dann sov fra ca. 11-15. Signe sov kun lidt, siddende hos farfar. Det var hyggeligt for dem begge, men knap så sundt. Signe kom derfor allerede i seng kl. 18 og 18.20 var hun helt væk.

14. august

Signe vågnede allerede kl. 5.20 og vi stod op og gik ned og spise morgenmad selv. Vi fik fransk havregryn og mælk. Jeg synes ikke det var noget, men Signe spiste heldigvis fint. Vi spiste morgenmad igen senere med farfar. Vi fik baguette.

Signe var træt, så hun blev lagt ud og sove i den medbragte klapvogn og hun sov 8.30 – 9.20. Klapvognen havde vi lånt af en genbo, da vi umuligt kunne have både oppakning og barnevogn i bilen. Når barnevogne er i bagagerummet, kan der ikke være mere deri. Klapvognen tog Signe heldigvis godt imod og faldt i søvn næsten med det samme.

Da Signe vågnede tog vi alle til Gray. Det er en større by, som ligger ca. 30 km. fra huset. Vi kørte under hele ferien i to biler, da vi ikke kunne være allesammen i en af dem uden at blive mast pga. autostolen. Vi var i Gray ca. 10.30. Vi tog i en elektronik-forretning, en sko-forretning, legetøjs-forretning og et supermarked. Vi spiste bagefter i Gray centrum i en udvidet pølsevogn. Det var ok mad. Vi kørte fra Gray igen kl. 14.10 og kørte mod Dijon. Vi skulle finde et storcenter i byen. Det regnede, så der var ikke vejr til at være udenfor. Efter en lille omvej ankom vi 15.30. Signe sov en stor del af turen. Vi gik rundt i centeret til klokken var 19.30. Vi købte ind i et kæmpe supermarked, hvor vi bl.a. købte en lille rutchebane til Signe. Vi var tilbage i Fouvent kl. 21 og spiste derefter lidt pizza. Signe kom i seng 21.45 og hun var meget træt til sidst, på trods af at hun også sov lidt i bilen på vej tilbage til huset.

15. august

Signe vågnede 8.05. Det var vildt sent og det kan vi slet ikke huske, hvornår vi sidst har prøvet. Signe spiste tidlig morgenmad og da alle var stået op spiste vi fælles morgenmad. Efter morgenmaden legede vi med Signe og imens tog Dann og hans far til en nærliggende by (Dampierre) for at købe ind. Det klarede op i løbet af eftermiddagen og vi tog afsted til en lille lystbådehavn ved Saonne-floden. Farmor blev hjemme og lavede mad, mens vi andre hyggede os. Der var mange store både, men det mest interessante for Signe var en kæmpe vandpyt, som hun legede længe i.

Signe blev lagt i seng 19.20 efter en dag, hvor hun havde sovet meget, men hun faldt alligevel hurtigt i søvn.

16. august

Signe sov til 6.40 og spiste morgenmad selv, inden vi alle satte os ned og spiste morgenmad. Det var her under denne morgenmad, at Signe fandt ud af, at hun godt kunne lide baguette med camembert ost. Hun spiste mange skiver og det gjorde hun resten af tiden i Frankrig. Kl. 10.30 kørte vi afsted til Besancon. Vejret var elendigt, så vi tog til endnu et storcenter. Vi startede med at spise på en restaurant, da vi alle var sultne, da vi ankom. Det var rimelig god mad og Signe nød det også. Hun fik pizza og is. Efter at have spist gik vi rundt i centeret og købte bl.a. ind i supermarkedet Casino.

På vejen tilbage til Fouvent forsvandt Danns forældre i bilen foran og vi skulle pludselig finde hjem selv. Vi kørte til Gray for derfor kunne vi finde huset. Det var lidt en omvej, men vi kom frem. Signe sov heldigvis det meste af vejen.

Tilbage i huset spiste vi aftensmad og Signe kom bagefter i seng, da klokken var 19.45.

17. august

Signe sov til 7.2o og spiste så morgenmad. Vi skulle være inde i Gray kl. 10, da vi skulle på en guidet tur rundt i byen. Vi så et par gamle tårne i bymuren og en masse andre gamle bygninger. Vi var inde i et gammelt hospital, bygget af Napoleon, hvor der var et lille kappel og et meget gammelt og fascinerende apotek. Vi kom også op i to tårne i bygninger inden bagved. Det var sjovt, for det er jo ikke lige et sted, man ellers kommer hen. Vi kom også forbi rådhuset med det smukke tag og et teater. Teateret kendte vi slet ikke i forvejen. Det var en sjov tur, men ikke rigtig noget for Signe, så hun blev hurtig lidt træls. Efter rundturen var der smagning af produkter fra egnen. Det var ikke rigtig noget for Signe, så vi endte med at gå ud og lege.

Efter turen tog vi tilbage til huset og desværre sov Signe kun 15 min. i bilen den dag. Men hun havde alligevel en ok eftermiddag. Farmor og jeg tog hende med ned til floden i nabobyen. Det synes hun var sjovt. Det sjoveste var dog fårene og æslerne på vejen derned og så hundene. Desværre var fårene væk, da vi gik tilbage. Det snakkede Signe meget om. Hun ville gerne have set fårene igen, da hun synes de var rigtig spændende. Det kunne også blive til lidt leg i haven med hendes rutchebane. Signe blev lagt i seng k. 19 og faldt i søvn næsten med det samme.

18. august

Signe vågnede kl. 6.30 og var rigtig ked af det. Hun havde sikkert drømt noget skidt. Efter at hun havde spist havregryn tog hun med farfar og Dann til bageren for at købe morgenbrød, da det var farmors fødselsdag. Vi spiste derfor frisk baguette og hyggede rigtig meget bagefter. Signe sov fra 11-14.15. Derefter tog Signe, Dann og jeg en tur til Gray og købte ind. Tilbage i huset spiste vi raclette og hyggede. Dagen var mest afslapning. Signe kom i seng 19.40.

19. august

Signe vågnede kl. 7. Vi spiste morgenmad og så tog vi til Langres. En smuk by, der for det meste var bygget på toppen af et bjerg. Omkring byen blev der i gamle dage bygget en kæmpe mur for at forsvare byen. Muren eksisterer stadig i dag og der er en fantastisk udsigt deroppe fra. Den gamle bydel ligger inden for murene og man kan gå hele vejen rundt om byen. Det var en helt fantastisk by. Vejret var også med os den dag. Solen skinnede og vi havde i hvert fald 25 grader. Det var en velkommen forandring i forhold til de andre dage med regnvejr og gråvejr. Det var en rigtig god tur. Vi tog tilbage kl. 13 og Signe sov da vi kom hjem fra 14-15.15. Vi hyggede derefter med vand i haven og selvfølgelig med Signes rutchebane. Det var en rigtig god eftermiddag.

Signe kom i seng kl. 19.05.

20. august

Signe vågnede kl. 6.20 og vi spiste morgenmad. Dann, Signe og jeg tog derefter til Gray og købte bl.a. en gave til vores nabos søn. Vi købte også ind i et supermarked. Vi var tilbage i huset kl. 12. Der grillede vi vores indkøbte bøffer og hyggede lidt. Vi prøvede at få Signe til at sove, men det lykkedes ikke. Derfor legede vi i stedet med vand i haven og hyggede os. Dann, Signe og jeg spiste lidt kl. 18.15 og bagefter gik Signe og jeg en tur. Vi gik ned til fårene og æslerne. Det var ret populært hos Signe og vi hyggede os. Signe kom i seng kl. 19.20. Bagefter spiste vi andre aftensmad.

21. august – 22. august

Signe vågnede kl. 6.20. Efter morgenmaden pakkede vi vores ting og gjorde os klar til den lange køretur hjem. Vi kørte afsted 10.35. Signe faldt hurtigt i søvn og sov halvanden time. Vi kørte lidt videre og kl. 12.35 fandt vi en rasteplads langs den franske motorvej og holdt en lille pause, hvor Signe bl.a. gyngede. Vi kørte videre og var i Tyskland 13.08. Efter kun at være stoppet for at tanke, holdt vi en længere pause på en tysk rasteplads fra ca. 15.30 til 16.30. Vi gyngede, rutchede, spiste og legede. Det var et godt stop og Signe havde ikke lyst til at køre videre. Men videre skulle vi og Signe og jeg faldt i søvn og sov lidt omkring Kassel bakker. Kl. 21.23 var vi ved Elb-tunnellen ved Hamborg og kl. 22.10 gav Signe endelig op og faldt i søvn for natten.

Vi ramte den danske grænse kl. 22.46 og 00.33 var vi endelig hjemme efter at have holdt lidt i kø på motorvejen omkring Skanderborg pga. vejarbejde. Vi hyggede os på turen hjem og det føltes ikke som så lang en tur. Men vi var selvfølgelig trætte, da vi kom hjem. Signe blev lagt lige i seng og sov heldigvis bare videre. Hun var også meget træt efter at have holdt sig vågen så længe.

Vi havde en rigtig god tur og Signe elskede at være sammen med sin farmor og farfar. Vi håber at kunne gøre noget tilsvarende igen på et senere tidspunkt.

/Lene