Lille hængsel – stor forskel

Børnesikring på køkkendørMandag den 23. august 2010 skete det, som vi har bekymret os om et stykke tid. Signe regnede ud, hvordan hun åbnede både hoveddøren, de tre terrassedøre i underetagen og ikke mindst også vinduerne på overetagen. Udover at være pave stolte over hendes evner, så kom der naturligvis også en smule bekymring. Vi har allerede nu et par gange opdaget, at hun stod ude foran huset og vinkede til os, eller at hun var gået ud på vejen for at lege med andre børn.

Det er fedt at Signe selv kan åbne døre og vinduer, men også ret skræmmende, at hun nu er i stand til at løbe væk eller til at åbne et vindue i en højde, hvor det bliver farligt for hende at falde ud. Vi har derfor været ekstra over hende siden hendes nye opdagelse.

På trods af at Dann ikke vil have en afspærring internt i huset, så var han helt med på idéen om, at vi skulle have børnesikring på vinduer og døre. Ganske simpelt fordi hun kunne risikere at slå sig, blive væk eller det der er endnu værre. Derfor ringede Lene om tirsdagen til Velfac (dem der har lavet vores vinduer og døre) og fik bestilt børnesikring. Den ankom i denne uge, og med hjælp fra en nabo og Signes farfar er de nu blevet monteret i samtlige vinduer og alle terrassedøre. Hoveddøren kan vi låse, og hun har endnu ikke regnet ud, hvordan man klare den forhindring.

Hængslerne var relativt nemme at montere, da de passede ind i det ”vinduessystem” vi havde i forvejen. Det krævede dog hjælp, da der manglede en brugsanvisning, da vi fik leveret hængslerne, og selvom installationen er super enkelt så er den ikke indlysende.

Af pædagogiske årsager vil vi stadig sige nej, hver gang Signe prøver at åbne en dør, men det er helt fantastisk rart ikke at skulle bekymre sig om, hvorvidt hun finder på at løbe væk eller om hun skulle falde ud af et vindue, når man ikke lige er sammen med hende.

Vi glæder os over Signes udvikling og ikke mindst at der findes så nemme løsninger der gør, at vi kan passe på hende.

/Lene & Dann

One thought on “Lille hængsel – stor forskel

Der er lukket for kommentarer.